STENOGRAFIA [strona www] P

1
Chyba tutaj mogę przedstawić jedną z gałęzi swojej twórczości, chyba do tego działu się kwalifikuje.

Strona stenografia.pl jest efektem wielu lat gromadzenia materiałów źródłowych i własnego badania historii tej fascynującej (dla mnie) dziedziny. Dzięki temu opracowałem też na swoje potrzeby system stenografii pisanej i położyłem już podwaliny pod stenografię maszynową (klepaną w klawiaturę, jak na amerykańskich filmach prawniczych).

Pomyślałem, że się pochwalę, szczególnie, że ostatnio odświeżyłem stronę (daje się teraz oglądać na dowolnym urządzeniu do oglądania) i wreszcie po latach zacząłem migrować blog, który stanowił jej dynamiczną część. Zostało mi jeszcze ok. 140 wpisów do wyciągnięcia z zakurzonego folderu. Niestety, sporo pracy muszę wykonać ręcznie. I przez to, często po nawet dekadzie, zapoznaję się z tymi tekstami ponownie. I muszę (nie chwalący się) powiedzieć, że wciąż mi się podobają. Może i komuś tutaj będą pasować?

Krytyka z utęsknieniem wyglądana.

Smacznego.

STENOGRAFIA [strona www] P

2
Całkiem fajne. Kiedyś chciałem się nauczyć, żeby łatwiej robić notatki. Potem wyszło ze mnie gadulstwo pisane i większe zamiłowania do nadużywania słów ;)
W Orgelbranda poznikało sporo spacji. To tak celowo?
Jako pisarz odpowiadam jedynie za pisanie.
Za czytanie winę ponosi czytelnik.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dziennikarstwo i publicystyka”