Latest post of the previous page:
Ale jakie zabawne!!!!
Śmieszne i straszne zarazem.
Latest post of the previous page:
Ale jakie zabawne!!!!
asekurancko napisałem "na co dzień"Navajero pisze: Tylko 15% kłamie, kradnie i bzyka obiekty których nie powinno? Gratuluję optymizmu
nie masz się czego bać - już nie palimy na stosach tych których nie lubimyJuliahof pisze: Śmieszne i straszne zarazem.
Ja się niczego nie boję; a straszny jest fundamentalizm, to miałam na myśli.
Zależy co uważasz za patologięAndrzej Pilipiuk pisze: Popatrz na swoich uczniów. Zgaduję że patologia stanowi nieznaczny odsetek. Widoczny, dokuczliwy etc. ale
statystka pokazuje że większość uczniów może i popala w kiblach ale dziewczyny obściskuje swoje a nie kumpla,
zaś afery "zajumali mi w szatni srajfona" też sa powiedzmy raz na miesiąc a nie codziennie..
Wiesz, trochę taki temat samograj po prostu, ale tak, wrzucaj kolejne!
Twój zarzut jest już dość ciekawy pod względem czysto logicznym - w jaki sposób stwierdzenie, że a jest jak b, może być obraźliwe dla a i b? Szkoda, że pod wieloma względami my Polacy nie chcemy być jak Francuzi. Francuz ateista i Francuz katolik byliby w stanie prowadzić takie dyskusje bez obrażanie się o to, że ktoś uważa coś tam... (oczywiście twierdzenie na bazie stereotypów). Tutaj, jak rozumiem, za obraźliwe uznałeś to, że Twoją wiarę uważam za absurd. Cóż... Nie chciałem obrazić, po prostu mówię jak ja to widzę, a nie jest to tylko moje zdanie. Podzielało je nawet wielu mistyków, teologów (teologia to nie tylko tomizm i neotomizm - przypominam) i myślicieli chrześcijańskich, akcentujących to, że wiara jest czymś zgoła odrębnym od poznania rozumowego.Feder9 pisze: Jim Skalniak pisze:
Source of the post To, że różni religianci wierzą w różne rzeczy, samo w sobie nie jest jeszcze tragedią, mogą wierzyć - jeśli nie narzucają tego na siłę innym. Tylko niech mają przy tym świadomość, że ich wierzenia są tak samo wiarygodne, jak majaczenia pierwszego lepszego pacjenta zakładu bez klamek (bo skąd wiesz,
dlaczego, tym zdaniem obrażasz wierzących i pacjentów,
nie, widzisz, czytasz i nie myślisz jak ja. Uważam, że każdy człowiek ma wolny wybór, może wierzyć w co chce, byle nie krzywdził tym innych, należy prawo do poglądów uszanować i uszanować prawo do niezgadzania się z poglądami innych, ale co do chorych psychicznie to babola walnąłeś, Psch. nie równa się zły, głupi, okrutny, powiedzenie - wszyscy mają świra, ale prawie wszyscy potrafią go ukryć - oddaje stan rzeczy, a francuzów nie lubię z pobudek czysto osobistych, więc mi nie szkoda.
Myślałem, że jest wszechwiedzący i wszechmocny.
Myślałeś? To wyznanie wiary?
Mamy wolną wolę zatem wyniki eksperymentów mogą wyjść takie albo inne.
Obiecałam, że już zamilknę, no ale jednak nie mogę:-))
Wybacz, ale daruję sobie ową przyjemność
Wróć do „Dziennikarstwo i publicystyka”