Lista wydawnictw (poezja, lit piękna) - dane archiwalne

1
Dla wszystkich, którym nie chce się odwiedzać googli (bo zbyt ciężko):

akapit-press.com.pl

anagram.com.pl

biuroliterackie.pl

blackunicorn.pl

czytelnik.pl

drzewobabel.pl

fabryka.aip.pl

wydawnictwo-martapress.webpark.pl

ostrorog.republika.pl

swiatliteracki.com.pl

wl.net.pl

zysk.com.pl

I inne: http://katalog.onet.pl/5428,wydawcy-lit ... zji,k.html

A teraz moje ulubione (co nie znaczy, ze dobre :wink: ):

www.mag.com.pl

www.proszynski.pl

www.amber.sm.pl

Pozdrawiam, Manta.

Re: Lista wydawnictw (poezja, lit piękna)

2
Manta pisze:Dla wszystkich, którym nie chce się odwiedzać googli (bo zbyt ciężko):

bez sensu ta wyliczanka :wink: lepiej na targach książki na stoiska popratrzeć :wink:

tu jest kłopot. z dwoma pierwszymi miałem wątpliwą przyjemność współpracować. niby parę lat minęło...

to trzecie zatrudniło jako redaktora jednego mojego znajomego co zważywaszy na jego "inteligencję" i "przymioty ducha" nakazuje patrzeć z pewną taką dozą podejrzliwości...

3
bez sensu ta wyliczanka Wink lepiej na targach książki na stoiska popratrzeć Wink

Niektorym sie nie chce do googli popatrzec, a co dopiero targi ksiazki ... ;) Pozdrawiam

4
ja byłam na targach książki w tym roku!! Fajnie było.

a co prawda to prawda. niektórzy chorują na lenistwo absolutnie. jeśli nie podsuniesz pod nos, to nic nie zrobią.
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

5
Lan pisze:ja byłam na targach książki w tym roku!! Fajnie było.

a co prawda to prawda. niektórzy chorują na lenistwo absolutnie. jeśli nie podsuniesz pod nos, to nic nie zrobią.

Lenie? owszem. Istnieją. Stanowią 90% populaji naszego kraju. (i m.in. dlatego ten kraj wygląda jak wygląda) Tylko czego tu szukają?

pisanie to jest zawód dla pracocholików.

jeśli komuś nie chce się nawet poszkać - to już przepadł. Zanim zaczął.

"bo ja napisałem książkę o takiej a takiej tematyce i kto mi ją wyda..." - litości.

prawidłowe pytanie powinno wyglądać tak:

mam ksiązkę. Chcę ją wydać w wydawnictwie X. czy ktos sie z nim zetknął osobiście etc.

6
Oczywiście, bo tak postawiony problem może zostać rozwiązany. Natomiast pytanie rzucane w przestrzeń "kto mi wyda książkę?", nigdy nie przyniesie efektu - wydawcy nie szukają tekstów i nie szukają ich po internecie. To my musimy ich szukać, a nie oni nas.
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

7
Ja słyszałem od koleżanki pracującej "w branży" bardzo złe opinie na temat wydawnictwa Amber. Ponoć Muza, WAB i świat Książki zachowują się najbardziej profesjonalnie i...uczciwie. :D

8
Potwierdzę ze Amber to nie jestr dobry adres.

co do reszty - brak danych.

9
Wydawnictwo Replika - można wysłać mailem, nie trzeba wydawać kasy na druk. Bardzo szybko czytają (dwa tygodnie max). Odpisują, nawet jeśli nie chcą wydać. Pełna kulturka.

10
Gryzipiórczyca pisze:Wydawnictwo Replika - można wysłać mailem, nie trzeba wydawać kasy na druk. Bardzo szybko czytają (dwa tygodnie max). Odpisują, nawet jeśli nie chcą wydać. Pełna kulturka.

czesto bywa tak że ta kulturka pryska brez sladu gdy przychodzi do płacenia autorom...

11
w przypadku ebooków może owa kulturka prysnąć jeszcze wcześniej :P

13
Dziękuję bardzo. Przyda się na pewno.

14
Ma ktoś informacje na temat oficyny "WYDAWNICTWO LITERACKIE"? Nie potrafię się doszukać kto jest tam redaktorem naczelnym. Znam stronę, wiem co wydają, ale nie wiem, czy są uczciwi. Bardzo skąpe informacje podali na swojej stronie.

15
A co z takim wydawnictwem jak "Książka i Wiedza"? Ma ktoś na ten temat jakieś informacje? Jestem ciekawa, a konkretnego jak dotąd nic nie znalazłam.

Wróć do „Wydawnictwa”