Cześć,
czy ktoś zgłaszał propozycje do Insignisu już?
Jestem ciekaw, czy podany przez nich termin odpowiedzi "miesiąc w przypadku zainteresowania" jest realny? Czy zdarzyło się komuś, że dostał informację zwrotną po tym terminie i czy wysyłają informacje o odrzuceniu propozycji czy jedynie jak na stronie "w przypadku zainteresowania"?
Z góry dzięki.
Wydawnictwo Insignis
2Wysłane 3 maile - na wszystkie konsekwentnie brak odpowiedzi. Mimo wszystko (mimo tłumaczeń, że otrzymują sporo propozycji), wydawca powinien odpowiedzieć, dlatego u mnie tacy lądują na czarnej liście.
Wydawnictwo Insignis
3tak z ciekawości Twoje maile to były już propozycje wydawnicze czy inne zapytania (bez proponowanego tekstu itd.)?
Wydawnictwo Insignis
5Może zapytaj Pawła Majkę, jeżeli macie kontakt? Wydaje mi się, że powinien mieć najlepsze rozeznanie w temacie, niemniej weź pod uwagę, że koncentrują teraz siły na promocji nowej książki. Mogą mieć teraz nieco na głowie.
Bo lubię pisać.
Wydawnictwo Insignis
7Wysyłałam. Redaktor prowadzący był nawet zainteresowany "Glorią", spodobał mu się sposób prowadzenia narracji i wciągnął początek, ale miałam już w ręku umowę do podpisania z MUZY. Wolałam nie ryzykować czekania na decyzję. Zresztą sam Redaktor poradził mi, żebym jak mam umowę, nie czekała. Tak że dobry kontakt, redaktor prowadzący sympatyczny i bardzo w porządku. Ale jak nie dostałeś od razu odpowiedzi, że przynajmniej są zainteresowani, marna szansa na pozytywną odpowiedź. Po prostu zadzwoń i zapytaj, co z propozycją.
Added in 4 minutes 42 seconds:
Edit:Wysyłałam. Redaktor prowadzący był nawet zainteresowany "Glorią", spodobał mu się sposób prowadzenia narracji i wciągnął początek, ale miałam już w ręku umowę do podpisania z MUZY. Wolałam nie ryzykować czekania na decyzję. Zresztą sam Redaktor poradził mi, żebym jak mam umowę, nie czekała. Tak że dobry kontakt, redaktor prowadzący sympatyczny i bardzo w porządku. Po zadzwoń i zapytaj, co z propozycją.
Edit: Widzę, że trochę siew tam zmieniło. Przedtem nie było informacji o propozycjach wydawniczych i podanego terminu odpowiedzi.
Added in 4 minutes 42 seconds:
Added in 11 minutes 4 seconds:Monika Błądek pisze: Wysyłałam. Redaktor prowadzący był nawet zainteresowany "Glorią", spodobał mu się sposób prowadzenia narracji i wciągnął początek, ale miałam już w ręku umowę do podpisania z MUZY. Wolałam nie ryzykować czekania na decyzję. Zresztą sam Redaktor poradził mi, żebym jak mam umowę, nie czekała. Tak że dobry kontakt, redaktor prowadzący sympatyczny i bardzo w porządku. Po zadzwoń i zapytaj, co z propozycją.
Edit:Wysyłałam. Redaktor prowadzący był nawet zainteresowany "Glorią", spodobał mu się sposób prowadzenia narracji i wciągnął początek, ale miałam już w ręku umowę do podpisania z MUZY. Wolałam nie ryzykować czekania na decyzję. Zresztą sam Redaktor poradził mi, żebym jak mam umowę, nie czekała. Tak że dobry kontakt, redaktor prowadzący sympatyczny i bardzo w porządku. Po zadzwoń i zapytaj, co z propozycją.
Edit: Widzę, że trochę siew tam zmieniło. Przedtem nie było informacji o propozycjach wydawniczych i podanego terminu odpowiedzi.