76

Latest post of the previous page:

Zoee pisze:Litości. Marcin napisał, że już się nie wypowiada w tym temacie,
Tak. Ale według mnie lepiej wyjaśnić parę spraw, bo Marcina szanuję i lubię.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

78
Przepraszam za :offtop: ale to się zdarza w tym tygodniu drugi raz jak Marcin wspomina o czymś co się pojawiło w otaczającym mnie świecie: poprzednio chodziło o Solaris, teraz o postać Javerta - w książce, którą czytam teraz było odniesienie do tej sylwetki ;)
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

79
Hej,

Mnie całość sytuacji bawi.
Nie do końca rozumiem oburzenie Pollaka, który przecież taką akcję już przeprowadził (a ja powtarzałem wielokrotnie w swoich postach, że była wartościowa).
Przeprowadziłem wywiad środowiskowy - moi znajomi oraz rodzina twierdzą, że się nie ślinię, aczkolwiek może to wynikać z sympatii do mojej osoby.
Natomiast oskarżenie o głupotę przyjmuję i obiecuję zbadać jego zasadność :)

A kto się bawi zapałkami czasem się parzy - co w tym przypadku tyczy się zarówno mnie i Marcina, jak i Pollaka.

Pozdrowienia,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

81
Ja pytal czy wiedajecie moża jakieś insze wydaunictwa akramia:
Powergraph
Videograf
Fabryka Słów
Znak
Zysk
Solaris
Supernowa
Ubororos
SQN

Ale nie bylo żadnocha adkazu. Czamu? Bo żodnych bolsz nie wiedajecie, ci moża pa prosta heta intryha z Pollakiem byla takaja cikawa, szto Wy zabyli ab mjanie :D?

[ Dodano: Wto 23 Gru, 2014 ]
Blać. Wydawnictwa drukujące fantastykę miałem na myśli, ku jasności.
Nie wierzę i nigdy nie uwierzę w żadne utopie, ale za to wierzę we wszelkie możliwe antyutopie.

http://edwardhorsztynski.blog.pl/

https://www.facebook.com/pages/Edward-H ... 81?fref=ts

84
Supernowa też nie (po roku odpisali mi, że debiutów nie przyjmują :p), coś mi świta, że Solaris również nie.
Szukałam swojej listy z wydawnictwami, którą niedawno robiłam (rok temu, ekhem), ale nie wiem, gdzie jest, więc tylko na szybko, po mojej własnej skrzynce mailowej:
Czarne
Paperback
Czarna Owca
Erica (już chyba wiesz)
Nasza Księgarnia
Sonia Draga
Dom Snów
Replika
Muza, Albatros, Solaris, Almaz - nie wiem, jak jest u nich, bo pytania trafiają w próżnię sekretariatów
Szukałam wydawnictw po recenzjach książek fantastycznych, więc raczej nie powinno być żadnego bubla, ale zweryfikuj. :D Starałam się nie wpisywać dubli do tego, co już masz, więc jak się jakiś pojawił, to przepraszam.
jestem zabawna i mam pieski

85
Cerro, Czarne i Czarna Owca wydają fantastykę? Przeglądałam ich książki i nie mogłam znaleźć żadnych tytułów z tego gatunku... To jak w końcu jest?

gdzie wydawać?

87
Zrobię archeologię.

Mam powieść, howardiańskie heroic / low fantasy. Mój macierzysty wydawca czyli FS nie chce, do kogo się z tym zgłosić? Kto obecnie siedzi w fantasy? Dodam, że ona niekoniecznie się nadaje się jakoś bardzo na YA, a ja nie jestem jakiś bardzo chętny, żeby cenzurować bluzgi i cycki, które się tu i ówdzie pojawiają.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”