Wydawnictwo Genius Creations

66
Tak się z boczku przyglądam temu wydawnictwu i jakoś tam w serduszku im kibicuję i trzymam kciuki - sam nie wiem, dlaczego. Chyba dlatego, że wydają się mieć dobre podejście do potencjalnego autora. I jedyne, co mnie boli, to to, że ich książki nie leżą w Empikach.

72
Pytanie jaki procent przeczytał. Ja jestem chyba w okolicach 400 strony, przy tym niektórych autorów nie zmęczyłem i po jednym tekście resztę ich utworów pomijałem. Podtrzymuję opinię, że wrzucanie ich blokami było nienajszczęśliwszym rozwiazaniem.

74
Mocno pozmieniał się sposób oznajmiania autorom opinii wydawnictwa na temat propozycji wydawniczych.

"Otrzymujemy miesięcznie nawet setki propozycji wydawniczych. Niezwykle cieszymy się, że po trzech latach działalności jesteśmy wydawcą cieszącym się Waszym zaufaniem i zainteresowaniem. Niestety przy takich ilościach tekstów musimy wprowadzić zasady i procedury pozwalające nam usprawnienie procesu naboru tekstów do wydania – znajdziecie je tutaj.
Poniżej znajduje się lista przyjętych do oceny tekstów. Jeśli na liście nie ma tekstu, a był w 100% zgodny z naszymi wytycznymi – prosimy o skontaktowanie z nami. Jeśli nie był zgodny z wytycznymi, należy dostosować się do nich i wysłać tekst ponownie.
Lista jest aktualizowana co kilka dni, a teksty nadesłane przed styczniem 2017 będą sukcesywnie dodawane w najbliższych tygodniach.
Przyjęte do oceny teksty trafiają do recenzentów wewnętrznych. Tekst oceniają trzy osoby wybrane na podstawie streszczenia tekstu np. jeśli z opisu wynika, ze tekst to horror, trafia do miłośników horroru. Następnie każdy z recenzentów przyznaje ocenę: 3 pkt (tak), 1 pkt (może), 0 pkt (nie).
Jeśli po tytule tekstu znajduje się liczba punktów, oznacza to, że tekst został już oceniony i:
> 7 pkt – jesteśmy zainteresowani tekstem, a jeśli się nie skontaktowaliśmy to koniecznie należy się do nas odezwać (musi być jakiś błąd w danych kontaktowych)
5-6 pkt – tekst jest dobry, ale nie jesteśmy w stanie umieścić go w naszym planie wydawniczym na najbliższe 2 lata – w przypadku jeśli pojawi się taka możliwość skontaktujemy się z autorem
< 4 pkt – przykro nam, ale nie jesteśmy zainteresowani tekstem"

http://geniuscreations.pl/propozycje-wydawnicze/

Więcej na temat wytycznych dotyczących przesyłania tekstów tutaj: http://geniuscreations.pl/wspolpraca/dla-autorow/

Jak Wam się to podoba?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”