16

Latest post of the previous page:

A dzięki, niedawno zmienialiśmy właśnie dlatego, że stara wersja była "taka se".

[ Dodano: Czw 23 Lip, 2015 ]
No, trochę nam zeszło, ale, odpowiadając ponownie na pytanie trochę wyżej: przyjmujemy do antologii, konkretnie w ramach tego konkursu:

http://geniuscreations.pl/dobro-zlem-czyn/

[ Dodano: Nie 02 Sie, 2015 ]
Już dawno zauważyliśmy, że wiele osób nie do końca wie, jak wygląda wydawanie książki (krótko mówiąc, autor wrzuca tekst do wydawcy, a wydawca go wyrzuca w formie książki po kilku miesiącach). Kwestia jest "odrobinę" bardziej skomplikowana, co postaraliśmy się przybliżyć w krótkim tekście, który został opublikowany na naszej stronie, a który w znacznej mierze przybliża kwestie związane z procesem wydawniczym. Poniżej wstawiamy link do całości. :)

18
Cóż mam powiedzieć - dzięki, po prostu nie podchodzimy do tematu cyferkami i statystykami, chcemy trafiać do świadomej grupy ludzi, a nie do wyników w raportach sprzedaży. :)

19
Tak z ciekawości chciałbym spytać, o ile nie jest to wiedza tajemna i opatrzona klauzulą "przed przeczytaniem spalić" ;)

W kwestii konkursu i oceny prac ciekawi mnie jaką zasadę przyjęliście:
1) recenzenci czytają prace po tym jak wpłyną, ale z oceną wstrzymują się do końca terminu.
2) recenzenci czytają prace po tym jak wpłyną i oceniają po przeczytaniu.
3) prace leżakują do określonego momentu, a następnie hurtem przekazywane są recenzentom do czytania i oceny
4) ...

Pozdrawiam

P.S. To luźne pytanie i jeśli miałoby być zbyt "inwazyjne" spokojnie proszę je zignorować.

20
W sumie chyba nie jest tajemna - wersja 2. Oceny są wystawiane w skali od 1 do 10, więc teksty są oceniane indywidualnie, nie w odniesieniu do całej reszty (plus 5 jurorów, to szanse na remis są raczej małe). Chodzi o płynność po prostu, lepiej wysłać 10 razy po 10 tekstów i do momentu zamknięcia konkursu już mieć część ocenioną, niż jednorazowo wielką pakę stu opowiadań wysłać i czekać, aż się wszyscy jurorzy uporają z lekturą i ocenami.

22
Lada moment zostaną wyłonieni tegoroczni zwycięzcy nagrody Zajdla, my zaś mamy "bukmacherski" z nią związany konkurs. A w puli nagród nie lada gratka. :)

23
Takie luźne pytanie nie związane z konkursem - czy wydajecie tylko fantastykę? Czy jeszcze jakieś inne gatunki też?
//generic funny punchline

24
Jak na razie w Genius Creations bardzo szeroko pojęta fantastyka, ale niedługo na 99% będę reklamował coś skierowanego dla osób niekoniecznie związanych z fantastyką.

25
A coś w rodzaju new weird albo realizmu magicznego wchodzi z grę? Albo jakieś przeintelektualizowane retro science fiction?

27
D. Wiktorski pisze:Poszukujemy prac na okładki, może któryś forumowicz się tym zajmuje lub zna kogoś godnego polecenia.
A tak z ciekawości zapytam, czy taki styl by się sprawdzał jako grafika okładkowa? ---> http://wszechocean.deviantart.com/art/p ... -460046773
"Istnieje na świecie parę rzeczy ważniejszych niż pokój, a jedną z nich jest godne człowieczeństwo. Koncepcja, że ludzkość miałaby zrezygnować z wojen wyłącznie ze strachu, to poniżenie ludzkiej godności, zwłaszcza gdy w grę wchodzi strach przed czymś tak banalnym jak technika, którą ludzie sami przecież wymyślili" (Chesterton)

29
Myślałam o czymś takim, tylko z większą ilością realizmu niż abstrakcji: http://xiegarnia.pl/wp-content/uploads/ ... ylogia.jpg :)
"Istnieje na świecie parę rzeczy ważniejszych niż pokój, a jedną z nich jest godne człowieczeństwo. Koncepcja, że ludzkość miałaby zrezygnować z wojen wyłącznie ze strachu, to poniżenie ludzkiej godności, zwłaszcza gdy w grę wchodzi strach przed czymś tak banalnym jak technika, którą ludzie sami przecież wymyślili" (Chesterton)

31
Te stare były fajniejsze. Dzisiejszy standard niestety jest taki nijaki trochę. Ja chciałem mieć ilustrowane okładki, komiksowe.

A i tak mam naprawdę fajne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”