Zysk i S-ka

16

Latest post of the previous page:

ithilhin pisze: Na stronie już teraz jest:
Propozycje wydawnicze przyjmujemy w postaci wydruku w jednym egzemplarzu lub w formie elektronicznej drogą mailową.

Moje wrażenia ze współpracy są jak najbardziej pozytywne. :)
Mogę napisać Ci pw z kilkoma nurtującymi mnie pytaniami? Ale to już jutro, bo o tej godzinie nie myślę :)

Zysk i S-ka

19
Matt pisze: Ithilhin, czy i ja mógłbym zwrócić się do Ciebie na priv?
Oczywiście.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Zysk i S-ka

21
Naturszczyk pisze: Nie wiem jak inni, mi z Zyskiem nie po drodze, bo nie lubię klęczeć...
Przykro mi, że masz złe doświadczenia.
Ja mam dobre, klękania nie odnotowałam.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Zysk i S-ka

23
Aż mi się przypomniała sytuacja z pracą magisterską na studiach - gdy moja praca miała coś wnieść do badań promotora, to dla mnie zawsze miał czas, odpowiadał, reagował, pchał do przodu tematy. Inni z kolei nie mogli się dobić do promotora, jak łaskawie odpowiedział, to był cud, część z tych osób z automatu broniła się później, nawet rok później. I taka jest generalnie smutna prawda o świecie - jak widzą w Tobie interes lub mają po prostu po drodze z tym co napisałeś, to jest zupełnie inna jakość rozmowy. Tylko człowiek stojący z boku nie wie na tej podstawie 'wysłać powieść czy nie wysłać?", bo na dwoje babka wróżyła. Według mnie, wysłać zawsze warto. Schody i tak zaczynają się później.

Zysk i S-ka

25
martar, jasne. tylko weź pod uwagę, że ja ostatnią książke u nich wydałam w 2019, potem zmigrowałam do innych ;)
gosia

Obrazek

Zysk i S-ka

26
Cześć :)
Nie wiem, czy tworzyć nowy wątek, czy kontynuować tutaj, bo widzę, że ostatnie posty są sprzed lat... no ale co tam, piszę najpierw tu.
Czy ktoś współpracuje obecnie z Zyskiem i S-ką lub współpracował niedawno?
Chciałabym się dowiedzieć jak najwięcej, min. o tym, jakie mają podejście do debiutantów i wgl do polskich autorów.

Widzę, że Zysk ma w ofercie dużo zagranicznych pozycji i nie wiem, czy to dobrze czy źle dla potencjalnego polskiego debiutanta?

Poza tym ciekawią mnie też inne kwestie, min. dotyczące umowy, sposobów promocji albo tego, czy warto wydać u nich książkę z gatunku New Adult.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”