Nabór do Snów Umarłych

1
Ktoś tu pisuje weird? Jak tak, to tu fajny nabór: https://www.facebook.com/phantomboooks/ ... 7EwLJgoBKl
Limit do 60k, kupa czasu (do końca czerwca), ciekawy klimat (chyba... nie pisują weirdu, ale brzmi ciekawie :P).
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

Nabór do Snów Umarłych

2
Całkiem pouczający wykład jest w filmiku na ich stronie. Już wiem, dlaczego nie umiem pisać horrorów - nie jestem optymistką! Do weird znacznie mi bliżej. Nawet mam jedno opowiadanie, które idealnie spełnia kryteria, ale oczywiście krótkie jest, a nie chce mi się wydłużać.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

Nabór do Snów Umarłych

3
Thana pisze: (czw 09 lut 2023, 08:00) Nawet mam jedno opowiadanie, które idealnie spełnia kryteria, ale oczywiście krótkie jest, a nie chce mi się wydłużać.
Tam chyba nie ma dolnego limitu... ;)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”