niestety
mówi miłość
jestem podrzędnym czarodziejem
znam tylko niewielkie sztuczki
mogę ci podarować skrzydła
i unieść
ale nie mogę potem sprawić
by wyrosły ci
cztery łapy
Niestety
2Chyba umyka mi gdzieś myśl przewodnia.
Czarodzieja widzę. I te jego podrzędne sztuczki. I skrzydła, choć te akurat są już zużyte od częstego występowania.
I tylko tych czterech łap zobaczyć tutaj nie mogę..
Może to tylko taka moja ułomność..
Czarodzieja widzę. I te jego podrzędne sztuczki. I skrzydła, choć te akurat są już zużyte od częstego występowania.
I tylko tych czterech łap zobaczyć tutaj nie mogę..
Może to tylko taka moja ułomność..
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018
Niestety
4Nie jestem wielbicielką krótkiej formy, a poezji zwykle w ogóle nie chwytam, ale to mi się spodobało. Prosto, konkretnie, zgrabnie. Tak w sam raz. 

Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
Niestety
7Ładne. Choć zgrzytnęło mi
Za to myśl niczym nieskrępowana na ścieżce skojarzeń nagle przeniosła mnie w świat pterodaktyli. Te to umiały na czterech łapach chodzić, lądować, no i przede wszystkim latać. Może od nich warto się uczyć?
Transformacja między ptakiem a kotowatym może być kosztowna i długotrwała. Zostań latającym gadem 
Pozdro
...przy "niewielkie sztuczki"
Za to myśl niczym nieskrępowana na ścieżce skojarzeń nagle przeniosła mnie w świat pterodaktyli. Te to umiały na czterech łapach chodzić, lądować, no i przede wszystkim latać. Może od nich warto się uczyć?

Pozdro
• "Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia" • "Jem kamienie. Mają smak zębów." •
• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •
• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •
Niestety
9Wydaje mi się, że umiejętności czarodziejskie, znajomość (lub nie) sztuczek, wyrażać się może w komplikacji danej sztuczki, lub poziomie mocy (magicznej) którą posiada czarodziej (zależnie od uniwersum. W naszym to tylko iluzjoniści, więc zaawansowanie w umiejętnościach, co przekłada się na skomplikowanie sztuczek, jest ważne). Do czego zmierzam?
A do tego, że łatwiej nam jest spotkać magika, adepta raczej, lub amatora, który tylko proste sztuczki zna - zaś zaawansowanych trików jeszcze się nie nauczył. "To prosty trik", "łatwa sztuczka", lub przeciwnie "spektakularny numer"
Więc, jeśli miałbym wybierać, być może napisałbym: "znam ledwie kilka prostych sztuczek" - ale może sama znajdziesz coś lepszego?
Pozdrawiam.
A do tego, że łatwiej nam jest spotkać magika, adepta raczej, lub amatora, który tylko proste sztuczki zna - zaś zaawansowanych trików jeszcze się nie nauczył. "To prosty trik", "łatwa sztuczka", lub przeciwnie "spektakularny numer"

Więc, jeśli miałbym wybierać, być może napisałbym: "znam ledwie kilka prostych sztuczek" - ale może sama znajdziesz coś lepszego?

Pozdrawiam.
• "Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia" • "Jem kamienie. Mają smak zębów." •
Niestety
10Podoba mi się Twoja zmiana, nie zgrzyta. Szkoda, że nie dotarła do mnie dawno temu, gdy osobiście badałam fizykę wzlotów i upadków.
Ten mój okruch jednak za bardzo deprecjonuje czarodzieja.
Naprawdę nikt z szanownego audytorium nie stanie w obronie miłości?
Aha, pterodaktyle jednak wyginęły, więc z uczeniem się od nich bądźmy ostrożni
.
Ten mój okruch jednak za bardzo deprecjonuje czarodzieja.
Naprawdę nikt z szanownego audytorium nie stanie w obronie miłości?
Aha, pterodaktyle jednak wyginęły, więc z uczeniem się od nich bądźmy ostrożni