Prosta historia miłosna

3
A mnie urzekło :mrgreen: Nie zna życia kto nie przeżył awantury o podniesioną deskę.
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Prosta historia miłosna

4
Misieq79 pisze: A mnie urzekło :mrgreen: Nie zna życia kto nie przeżył awantury o podniesioną deskę.
Co fakt to fakt, mogłam przesłania nie zrozumieć, u mnie jest ciągle opuszczona. ;)
https://www.facebook.com/Barbara-Wysocz ... 1578587617
Ujrzałem ją już z bardzo daleka: siedziała na tarasie brudnej kawiarni i paliła papierosa w taki sposób, że nawet pięcioletnie dziecko nie miałoby wątpliwości, czym się trudni..
Julio Cortazar, Gra w klasy

Prosta historia miłosna

6
Cieszę się, że się niektórym podoba, stare to z szuflady, ale jakoś wciąż mnie bawi.
Babette pisze: Hmm :hm: szczerze... trochę mnie to zabiło z pantałyku :shock: Muszę pomyśleć nad tą głębią.
Bo to taki twór raczej ironiczny, niż głęboki, przynajmniej w zamyśle :)

Prosta historia miłosna

9
Mrs Alistair pisze: Kochać przestaine, deska nieopuszczona będzie. Znak miłości.
A ich życie będzie jako ten papier toaletowy :lol:

Przepraszam. MSPANC
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Prosta historia miłosna

10
ithulu pisze:
Mrs Alistair pisze: Kochać przestaine, deska nieopuszczona będzie. Znak miłości.
A ich życie będzie jako ten papier toaletowy :lol:

Przepraszam. MSPANC
:D
No, tak, wyszło zaskakująco prozaicznie.
Pisać może każdy, ale nie każdy może być pisarzem
Katarzyna Bonda

Prosta historia miłosna

12
Psychodelirium pisze:
Albo znak czasu!
Jasne. Jak to na przestrzeni wieków wymagania kobiet się zmieniły. :) Kiedyś "Jeśli nie chcesz mojej zguby krokodyla daj mi luby" a obecnie "Nie wymagam aż tak wiele, opuść deskę mój aniele". 8)
Pisać może każdy, ale nie każdy może być pisarzem
Katarzyna Bonda

Prosta historia miłosna

14
Terapeuta par małżeńskich przychodzi na konsultacyjną rozmowę do klientów. Ku ich zdziwieniu najpierw bez słowa idzie w stronę toalety. Otwiera drzwi, zapala światło, patrzy. Po chwili gasi światło i zamyka drzwi. Teraz w jego wyrazie twarzy było coś, co obudziło niepokój w małżeństwie.
- Ile lat są państwo małżeństwem? - spytał terapeuta.
- Czterdzieści - odpowiedział małżonek.
- Kto ostatni korzystał z toalety?
- No ja.
- A od ilu lat deska nie jest opuszczana?
Zakłopotany mąż nie umiał odpowiedzieć.
- Od 37 lat mu powtarzam, żeby, cholera jeden, opuszczał to przeklęto deske - wtrąciła żywiołowo żona.
Terapeuta spokojnie odczekał krótką sprzeczkę.
- To czy pomoże nam pan?
Wyjął spod marynarki jakąś wizytówkę. Kiedy wyciągnął rękę w ich stronę kobiecina niemal wyszarpnęła wizytówkę. Przeczytała i zdziwiła się.
- Ale po co adwokat?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mini poeticum”