Dyskusje literackie w imieniu

1
To teraz dla równowagi (ostatnio dużo poważnych tematów na Wery) proponuję zabawę - stwórzmy coś w rodzaju czatu znanych pisarzy z różnych okresów.

Zasady: każdy użytkownik pisze post w którym określa nick (kojarzący się z wybranym pisarzem/pisarką) oraz treść posta (miło byłoby, gdyby nawiązywał do twórczości lub biografii). Najlepiej byłoby, gdyby posty odnosiły się do siebie, tworząc w miarę spójna i ciekawą, choć humorystyczną całość (coś, jak nasze SB bez polityki, ale z wątpliwościami dotyczącymi pisania i marudzeniem).

Added in 50 seconds:
PRZYKŁAD:

/JaneA/ : Pomóżcie! Wymyśliłam wczoraj scenę: przystojny mężczyzna ratuje moją bohaterkę i niesie ją na rękach aż do jej domu. To takie romantyczne i takie infantylne jednocześnie! ☹ <niewiecoztymzrobić>

/MD/: Niech naniesie błota! U mnie w Serbinowie przez pół książki jest błoto! :twisted:
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

2
/HenioSieno/ Tam! Moja gołymi rekami wyrwie Tatarzynowi rękę ze stawu i ta ręką zatłucze drugiego. I przejdzie czterdzieści wiorst z kindżałem w plecach. Myślicie, że przeholowałem?
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

3
/Licencetokill/: HenioSieno@, a jak rozwiązałeś kwestie proporcji siły? To kluczowe. Poza tym, nie uważam, że przesadziłeś. Myślę nawet, że po drodze mogłaby załatwić jakiegoś rosyjskiego agenta (powinna mieć dobry zegarek! to podstawa).
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

4
/HenioSienio/ @Licencetokill niezły pomysł, wykorzystam w innej powieści. Oleńkę miał niby obronić przed gwałtem Braun, ale zmienię to.
(W alternatywnej scenie Oleńka ogłusza księcia Bogusława, przewracając na niego wenecki zegar)
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar

5
/EllisBell/ Ponuro. Wrzosowiskami pędzi wiatr. Depresja.....

FB - profil autorski

6
/SzczeT/ Ten wiatr żyje, ten wiatr jest. I wyje pod oknami, i gada do ucha i usypia. "Obali mnie ten gizd w ciapulytę" narzeka babcia Hilda i słusznie narzeka, bo już obalona, już w ciapulycie.
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

7
/Reym/ Wiater dmucha, to pochowalibyście się, kumowie, do chałup, miast gwarzyć, bo jeszcze Was jaka kolera chyci.
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

"Between the devil and the deep blue sea".

8
/Amick/: Hej tam! Jest może jaka miła białolica w moich okolicach? :P
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

9
/Zola1840/ @Amick całkiem sporo, tylko musisz opłukać z pyłu węglowego

11
/Amick/: Oj tam @Zola1840, kto nie dotknął ziemi węgla ni razu... YKWIM ;)
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

14
/Pan Sam/ @TolkJRR wojna niszczy bezcenne zabytki, pamiątki kultury! Wezmę się za was, oj wezmę, jakem ormowie... eee... jakem prawy człowiek i miłośnik młodych kob.... eee... starych budynków!
Ostatnio zmieniony sob 11 lis 2017, 14:32 przez Eldil, łącznie zmieniany 1 raz.
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Zabawy Literackie”