Zagadki biograficzne

1532
Alicja Minicka pisze: A propos chodzenia - chodzi mi po głowie ta niedźwiedzica :) Może jakiś trop? :)
Hmm, niedźwiedzica, jak niedźwiedzica :) Tyle, że trochę jakby Polka, trochę nie. Pisarka. I jeszcze dostała nagrodę Hugo.
A facet, nasz cel, kłamczuch straszny.

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Zagadki biograficzne

1536
Czuowiek Roku pisze: Scott Lynch?
Brawo!!!
Mąż pewnej niedźwiedzicy. Hmm, niedźwiedzica, jak niedźwiedzica :) Tyle, że trochę jakby Polka, trochę nie. Pisarka. I jeszcze dostała nagrodę Hugo.
Żoną Lyncha jest Sarah Bear Elizabeth Wishnevsky, pisząca jako Sarah Bear.
Jest wesołym strażakiem-ochotnikiem. Pracował także na zmywaku.
Pierwszą książkę sprzedał w 2004 roku.
Fakty.
W jednym z miejsc gdzie się udzielał, napisał tak: "Co? Myślisz, że nie mówię serio? Jestem autorem, człowieku. Nie zadzieraj ze mną. Mogę Ci zafundować mnóstwo nacięć od papieru."
Ten tekst znajduje się na oficjalnej stronie autora.
A facet, nasz cel, kłamczuch straszny.
Najsłynniejszą książką Lyncha jest ta pierwsza, czyli Kłamstwa Locke'a Lamory.

Zadajesz :)

G.

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Zagadki biograficzne

1540
Czuowiek Roku pisze: Mogłeś odczekać chociaż pół godziny, albo w inny sposób udać, że przyszło Ci to z trudem :( .
:)
Tak, brawo.
Przepraszam, chyba nigdy nie udało mi się zgadnąć szybko, więc chciałem choć raz ;)

Twardziel, choć bliski.
Po zmianie dyscypliny na mniej ekstremalną, mógłby być "kumplem od hobby" uniwersa.
Miał w życiu piekielne szczęście.

G.

Zagadki biograficzne

1542
Nie.

Myślę, że w ciemnej aleje, przy delikatnej wadzie wzroku oceniającego, mógłby zostać pomylony z Kubą Ćwiekiem.

G.

Zagadki biograficzne

1546
Nie. Fantasta, z krwi i kości. Obcokrajowiec, ale jednak blisko.

G.

Wróć do „Nasze Zabawy Literackie”