Zabawa na poetyckie wieczory wg Artura Andrusa

16

Latest post of the previous page:

Ogień w żyłach, albo w Rzymie,
w popiół zmienia serca, dłonie.
Więc się dziwię, twej malignie:
"Pal mnie boski, pal Neronie!"
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

17
Przemyślawszy pod Pińczowem pewnej Pani przywiązanie postanowił przyjąć przyjaźń przekreslając pożądanie.
Pamiętaj: kiedy ludzie mówią ci, że coś jest źle lub nie działa na nich, prawie zawsze mają rację.Natomiast kiedy mówią ci, co dokładnie nie działa, i radzą, jak to naprawić, prawie zawsze się mylą.
Neil R. Gaiman

19
Ja wiem, że to Hyde Park, ale poproszę więcej zdziwień :)
A poza tym cudni jesteście <3 (piękni powinno być - jesteście piękni ! to ja pisałam Sarah)

Wizimir :<3<3: :<3<3: :<3<3:
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

22
Gdybym była w tym Radomiu
A Wizimir był w kokpicie
dziwiłabym się dziewczynom,
co nie marzą o nim skrycie
:D
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

23
Gdybym sobie w Czarnobylu
samogonem poswawolił,
dziwiłbym się, że mnie krzaczek
za hałasy opierdolił.
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

24
Misieq79 pisze: Gdybym sobie w Czarnobylu
samogonem poswawolił,
dziwiłbym się, że mnie krzaczek
za hałasy opierdolił.
Padłam :mrgreen:
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

25
Gdybyś z poezją taką wyskoczył,
wieczorem, gdzieś na osiedlu w Łodzi,
nadto o krzaczkach bajdurzył -
zdziwiłbym się, że jeszcze chodzisz.
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

27
ithi pisze: Gdybym na wery imprezie
piła likier z pomarańczem
to na stole bym tańczyła
dziwiąc się jak pięknie tańczę.
Lista zakupów na TK zapdejtowana :)

Added in 7 minutes 2 seconds:
Gdyby pilot się pomylił
w nocnym locie do Kolonii
dziwiłbym się, że na stole
zamiast wursta - canneloni.
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Zabawy Literackie”