Która mini jest najlepsza?

Czas głosowania minął sob 07 wrz 2019, 09:39 Można wybrać tylko 1. opcję

1. Plan ratunkowy.
Liczba głosów: 1 (3%)
2. Księżyc zaćmiony, a umysł jasny.
Liczba głosów: 4 (12%)
3. Dwa pokoje.
Liczba głosów: 9 (27%)
4. O zupie. Traktat.
5. Niewyraźne wspomnienia.
6. Zuzanna.
7. Pomysł w kropce.
Liczba głosów: 2 (6%)
8. Rozdziewanie Marjanny.
Liczba głosów: 5 (15%)
9. Gladiator.
Liczba głosów: 2 (6%)
10. Nowy model.
Liczba głosów: 33

NAJLEPSZA MINIATURA SIERPNIA 2019 - głosowanie

31

Latest post of the previous page:

Ok. Przyznaję się. To ja zagłosowałem na "Zuzannę". Nie, żebym nie doceniał pozostałych. Aczkolwiek nie zawsze obrazy, które w nich widzę, są dla mnie pociągające. Czasami wręcz męczące. Kiedyś łatwiej było mi skakać między sygnałami ze zmysłów, a pojęciami w głowie. Dziś bardziej skłaniam się ku zmysłom, idee widząc niedoskonałe, a metafizykę za wręcz szkodliwą. Pozostał jeszcze humor i typ, który w "Zuzannie" zawarty, bardzo mi smakował. Mimo zgrzytu, ale to dałoby się wyszlifować.

ps. Oczywiście, najwyżej cenię swoje :P ;)
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

32
P.Yonk pisze: Ok. Przyznaję się. To ja zagłosowałem na "Zuzannę". Nie, żebym nie doceniał pozostałych. Aczkolwiek nie zawsze obrazy, które w nich widzę, są dla mnie pociągające. Czasami wręcz męczące. Kiedyś łatwiej było mi skakać między sygnałami ze zmysłów, a pojęciami w głowie. Dziś bardziej skłaniam się ku zmysłom, idee widząc niedoskonałe, a metafizykę za wręcz szkodliwą. Pozostał jeszcze humor i typ, który w "Zuzannie" zawarty, bardzo mi smakował. Mimo zgrzytu, ale to dałoby się wyszlifować.
[/size]
Też tak myślę; gdyby można wybrać dwie miniatury, jako drugą wybrałabym właśnie Zuzannę.

33
4.
Uzasadnienie - uwielbiam teksty o jedzeniu, bardzo to zgrabne, no i zwyczajnie najbardziej mi się spodobało. Przeczytałam wszystkie, ale jak czytałam o zupie, błysło w głowie - to, nic innego :)
"Niechaj się pozór przeistoczy w powód.
Jedyny imperator: władca porcji lodów."

.....................................Wallace Stevens

34
Najlepsza miniatura sierpnia to :
3 - Dwa pokoje - autor: Czuowiek Roku
GRATULACJE !

:clap: :clap: :clap:

PS. Podobno szwec bez butów..
Z racji wyjazdu nie mogłam przez tydzień uczestniczyć w głosowaniu. I wstyd się przyznać - ale przegapiłam godzinę zamknięcia ankiety.
Mój głos niczego by nie zmienił w wyniku, ale oddałabym go na Rozdziewanie Marjanny - Kadah.
Przepraszam autorkę, ale niech ma w pamięci i mój głos :)
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

36
Jezu jak się cieszę (nuci pod nosem).
Dziękuję wszystkim głosującym za poświęcony nam czas i gratuluję pozostałym autorom.
Jak pisaliście po drodze, to był silny miniaturowy skład (mnie do gustu przypadło mocno pięć tekstów, w tym zaledwie jeden mój ;)) i o wygranej decydowały niuanse. Od teraz będę się bała publikować coś w miniaturowni, bo wizja konkurowania z innymi, z takimi silnymi innymi, jest nieco onieśmielająca ;).

38
Czuowiek Roku pisze: Od teraz będę się bała publikować coś w miniaturowni, bo wizja konkurowania z innymi, z takimi silnymi innymi, jest nieco onieśmielająca
Oj, nie! Nie nie taki miał być skutek! Miał być taki, że będziesz publikowała więcej! :D Gratulacje!
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Najlepsza Miniatura Miesiąca”