clochette

76

Latest post of the previous page:

<Oniemiałem, dlatego brak komentarza>
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

clochette

78
Jakich chichów? Drżę mimo upałów. :respect:
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

clochette

80
Można to chyba nazwać "aktem".
Jak dla mnie trochę przegadane. ;) Określenia tego używam z celową przesadą. Wiersz mi się podoba, choć może przy takiej zwięzłości należało już iść na całość, w minimalizm. Mam nadzieję, że nie jest nietaktem wobec autorki zaprezentowanie własnej wersji jej wiersza:

"rozebrałam się przed tobą
stoję naga
i czekam
zimno mi"
"Naucz się, że można coś innego roznosić niż kiłę. Można roznieść światło, tak?"
Robert Brylewski

clochette

82
Jim Skalniak pisze: Mam nadzieję, że nie jest nietaktem wobec autorki zaprezentowanie własnej wersji jej wiersza:
Nietaktu nie ma :) Tylko Twoja wersja to już zupełnie inna bajka :) dziękuję :)

Kruger, :mrgreen:
i bacik w dłoni
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

clochette

83
Wiersz gładko wszedł we mnie obrazem sytuacji, w której na brzegu łóżka siedzą kobieta i mężczyzna, spotykający się od dłuższego czasu. Kobieta decyduje się w całości otworzyć przed mężczyzną, ale on reaguje inaczej niż oczekiwała.

Może ta nagość, niewinna jak brzmienie wróżkowego dzwoneczka, przestraszyła jej przyjaciela? Zimno to mocne słowo.

Lub jest to dzwonek ustawiony na ladzie. Za ladą stojąca, szukająca bliskości kobieta zmuszona była po raz kolejny... po raz kolejny nacisnąć przycisk dzwonka i z westchnieniem zmęczenia wyrzec te słowa, których ma już tak bardzo dosyć: "Następny."

clochette

84
Vautrin pisze: "Następny."
Uwiodła mnie ta wizja :lol:

Bardzo dziękuję za komentarz. Jest inspirujący :)
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

clochette

85
Zbyt pocięte jak na mój gust, ale punktuje minimalizm formy i zmysłowy charakter. Zastanawiam się nad tytułem. Może chodzić o Dzwoneczek, tę wróżkę od Piotrusia Pana -- to byłoby urocze; może o formę przywołania do siebie, sygnał, zwrócenie uwagi; może o coś bardzo erotycznego, mam skojarzenia. :ups:

Dylemat interesujący. Rozebrać się ze wszystkich myśli. Ach, i co dalej? Nudą wieje, panie. Trzeba szybko gdzieś razem wyjechać. Zawsze mnie intrygowało dawkowanie tajemnic. Choć możliwe, że ten domyślny on, po prostu nie był zainteresowany. A wtedy... to straszne. :hm:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Myśli krótkie”