...

2
trafne mini, szkoda, że takie krótkie - pochłania się to to na raz, a może stanowić to dobry fundament do stworzenia czegoś większego opisującego męki twórcze poetów. boleśnie pokazujesz tu jak bardzo czas jest niedościgniony i jak immanentnie spóźnione są strofy. utwór przemawia do mnie mimo, iż poezja nie leży w centrum moich zainteresowań literackich, jednak ostatnio napisałem sonet i było to coś, czego nie chciałbym powtarzać ;)
pozwolę sobie - zainspirowany tą mini - dopisać drugą strofę:

w głowie każdy wiersz - prosty
na papierze zamiast złota - uryna
mimo to żenisz wszędzie posty
niczym panny swat. kurtyna

...

4
Smoke pisze: trafne mini, szkoda, że takie krótkie - pochłania się to to na raz, a może stanowić to dobry fundament do stworzenia czegoś większego opisującego męki twórcze poetów. boleśnie pokazujesz tu jak bardzo czas jest niedościgniony i jak immanentnie spóźnione są strofy. utwór przemawia do mnie mimo, iż poezja nie leży w centrum moich zainteresowań literackich, jednak ostatnio napisałem sonet i było to coś, czego nie chciałbym powtarzać ;)
pozwolę sobie - zainspirowany tą mini - dopisać drugą strofę:

w głowie każdy wiersz - prosty
na papierze zamiast złota - uryna
mimo to żenisz wszędzie posty
niczym panny swat. kurtyna
:DDD, ostre, na wery chyba nie ma takich, co żenią posty? Jeśli to miało być do mnie, to nietrafione :lol: Jak widać od filozofii do satyry dwa kroki.

Rumcajs, taka prawda, może banalna, ale prawda.
Pisać może każdy, ale nie każdy może być pisarzem
Katarzyna Bonda

...

5
Mrs Alistair pisze: W pochodzie myśli
wiwat wiwat pierwszy maj. widzisz to Aloe? tu masz spinkę. i wystrzegaj się duperelowatych tytułów, zły nawyk - uśmieszki, minki, kropki. to dobre jest do pw.
chyba, że sobie jaja robisz z poezji:)

...

6
Tegoroczny pochód wyruszy spod budynku D21, i przejdzie na „Pola Marsowe”, czyli teren Akademii Wychowania Fizycznego przyległy do Stadionu Olimpijskiego. Tradycją jest już to, że studenci uczestniczący w pochodzie zakładają wymyślne stroje. W ubiegłych latach na ulicy można było spotkać predatora, obcego czy rycerzy. W tym roku motywem przewodnim Juwenaliów jest Dziki Zachód. (go.wroclaw.pl)
W piątek 6 stycznia 2017 już po raz dziewiąty ulicami stolicy przejdzie Orszak Trzech Króli. Na czele kolorowego pochodu pójdą Trzej Królowie, symbolizujący trzy kontynenty: Europę, Azję i Afrykę. (Naszemiasto.pl).
A co do kropek i uśmieszków stworzyłam kolejną parodię. Pozdrawiam.
Pisać może każdy, ale nie każdy może być pisarzem
Katarzyna Bonda
ODPOWIEDZ

Wróć do „Myśli krótkie”