W pochodzie myśli
czas podąża pierwszy
za nim dopiero
ciągną strofy wierszy
...
2trafne mini, szkoda, że takie krótkie - pochłania się to to na raz, a może stanowić to dobry fundament do stworzenia czegoś większego opisującego męki twórcze poetów. boleśnie pokazujesz tu jak bardzo czas jest niedościgniony i jak immanentnie spóźnione są strofy. utwór przemawia do mnie mimo, iż poezja nie leży w centrum moich zainteresowań literackich, jednak ostatnio napisałem sonet i było to coś, czego nie chciałbym powtarzać 
pozwolę sobie - zainspirowany tą mini - dopisać drugą strofę:
w głowie każdy wiersz - prosty
na papierze zamiast złota - uryna
mimo to żenisz wszędzie posty
niczym panny swat. kurtyna

...
4:DDD, ostre, na wery chyba nie ma takich, co żenią posty? Jeśli to miało być do mnie, to nietrafioneSmoke pisze: trafne mini, szkoda, że takie krótkie - pochłania się to to na raz, a może stanowić to dobry fundament do stworzenia czegoś większego opisującego męki twórcze poetów. boleśnie pokazujesz tu jak bardzo czas jest niedościgniony i jak immanentnie spóźnione są strofy. utwór przemawia do mnie mimo, iż poezja nie leży w centrum moich zainteresowań literackich, jednak ostatnio napisałem sonet i było to coś, czego nie chciałbym powtarzać

Rumcajs, taka prawda, może banalna, ale prawda.
Pisać może każdy, ale nie każdy może być pisarzem
Katarzyna Bonda
Katarzyna Bonda
...
6Tegoroczny pochód wyruszy spod budynku D21, i przejdzie na „Pola Marsowe”, czyli teren Akademii Wychowania Fizycznego przyległy do Stadionu Olimpijskiego. Tradycją jest już to, że studenci uczestniczący w pochodzie zakładają wymyślne stroje. W ubiegłych latach na ulicy można było spotkać predatora, obcego czy rycerzy. W tym roku motywem przewodnim Juwenaliów jest Dziki Zachód. (go.wroclaw.pl)
W piątek 6 stycznia 2017 już po raz dziewiąty ulicami stolicy przejdzie Orszak Trzech Króli. Na czele kolorowego pochodu pójdą Trzej Królowie, symbolizujący trzy kontynenty: Europę, Azję i Afrykę. (Naszemiasto.pl).
A co do kropek i uśmieszków stworzyłam kolejną parodię. Pozdrawiam.
W piątek 6 stycznia 2017 już po raz dziewiąty ulicami stolicy przejdzie Orszak Trzech Króli. Na czele kolorowego pochodu pójdą Trzej Królowie, symbolizujący trzy kontynenty: Europę, Azję i Afrykę. (Naszemiasto.pl).
A co do kropek i uśmieszków stworzyłam kolejną parodię. Pozdrawiam.
Pisać może każdy, ale nie każdy może być pisarzem
Katarzyna Bonda
Katarzyna Bonda