16

Latest post of the previous page:

Może na tekst hip-hopowy byłaby to rymowanka niezła - na pewno jej bliżej do Kalibra niż do Zeppelinów. Za to zdecydowanie daleko jej do poezji.
- Nie skazują małych dziewczynek na krzesło elektryczne, prawda?
- Jak to nie? Mają tam takie małe niebieskie krzesełka dla małych chłopców... i takie małe różowe dla dziewczynek.

Oświadczyny

17
Superbad pisze:!!!
Jeden wystarczy, a zacytowałem tylko po to żebyś miał czerwone powiadomienie w swoim profilu. Czytałem kiedyś ten wiersz. Największym wyróżnieniem powinno być to, że po tylu latach wraca się do niego i chwali.

Chwalę. Bo to dobry wiersz.

Superbad, dawno nie zaglądałeś na Wery.

Oświadczyny

18
Bardzo fajny pomysł. Początek był w zasadzie bez zarzutu, potem trochę nierówno, tj. marne przeplata się z dobrym i bardzo dobrym. A to rym się gubi, a to jest na siłę (a przy tym i tak nietrafiony), a to rytm się traci (w moim odczuciu to nigdy nie jest poważny błąd, powinąć sobie na tych dwojgu nogę, chyba że robi się to za często) no i miejscami logika - ale to chyba należy włączyć w poczet zarzutu pt. rym na siłę. Chociaż nie, tam był też homoseksualizm znikąd. Ba! Akurat dla żeńskiego homoseksualizmu bodaj każdy facet ma taryfę ulgową.
Ale ogólnie mi się podoba, może z uwagi na pomysł i początek.

Oświadczyny

19
Superbad pisze: (pt 07 sie 2009, 00:03) Oświadczyny

Kochasz moją szczerość? A do cholery!
Sama tego chciałaś, będę szczery!

Nie, nie chcę! Bo jesteś standardowa!
Standardowe myśli, standardowe słowa
Standardowe zdania, a rozmowa
Tak standardowa, że boli mnie od niej głowa
Bomba atomowa!!!

Nie, nie chcę! Bo jesteś przeciętna!
Nie milczysz, nie gadasz jak najęta
Nie jesteś ani brzydka, ani piękna
Nie dążysz do nieba, nie uciekasz od piekła
Przeciętność przeklęta!!!

Nie, nie chcę! Bo jesteś maszyną do całowania!
Zamiast żoną, zostań lepiej moją nianią
Lepiej zamień mnie na misia do przytulania
Do noszenia, do tarmoszenia, do kochania
Nimfomania!!!

Nie, nie chcę! Bo kochasz dla pieniędzy!
Przy tobie stałbym się gejem albo księdzem
Żyjesz prędko, chcesz żyć jeszcze prędzej
Dużo, szybko, marnie, coraz więcej!
W pędzie!!!

Nie, nie chcę! Nienawidzę twojej populacji!
Waszych światopoglądów, waszych racji
Waszego homoseksualizmu, waszej aborcji
Waszej kultury, waszej amerykanizacji
Seks w ubikacji!!!

Nie, nie chcę, ale to nie twoja wina
Nie zmienię ciebie, bo nie pozmieniam
Całego twojego pokolenia,
Miłość to iluzja, miłość to schizofrenia
Niezbędna do istnienia...
Cóż za WSPANIAŁE opisanie Netflixa, facebooka, amerykańskich filmów i współczesnych " trendów" . Świetne ! :) Dwóch panów chce tworzyć mamę i tatę, aborcja to ( PRZEPRASZAM ZA WULGARYZMY ) kurwa PRAWO (!!!!) kobiet, spotkaliśmy się pierwszy raz - chodźmy na seks , podziwianie kogoś za to z iloma kobietami/ facetami spał. Szczerość jest bolesna - jak powiesz że możesz położyć rękę na moim kolanie plus 5 cm w górę - ale do łózka z Tobą nie pójdę po 2 randce - to jestem wiedźmą, cnotką cholera jasna i mam średniowieczne poglądy . No żesz k....a. I przechodzimy definicji do PRAWDZIWEJ MIŁOŚCI. Pierwsza to ta z listu św Pawła. Druga to ta z piosenki Maanamu. Szczerość która kurde daje ci po pysku, choroba mózgu i serca, ta która chce właśnie przytulania, całowania, tarmoszenia, bycia nianią dla drugiej osoby itd . TO NIE dwóch panów , dwie panie i aborcja . Brawo . Poryczałam się a przez CIebie musiałam wykorzystać rękaw ;)
Coś dla Ciebie w nagrodę :
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poezja rymowana”