Hej, przyszedłem dać znać, że parę dni temu miała miejsce premiera mojej drugiej książki: "Paranormalne: Egzorcyzmy"
https://www.empik.com/paranormalne-egzo ... ,ksiazka-p
- Co znajdziecie w środku? (Poza zdjęciami) - jak wspominałem już kiedyś: jest DUŻO treści. Ponadto, w przeciwieństwie do pierwszej części - o tych nawiedzeniach i sprawach paranormalnych nie usłyszycie w większości przypadków nigdzie indziej.
1. Wstęp z udziałem spirytysty i badacza spirytyzmu Piotra Struczyka L.F.
2. Opętanie 1 - historia Lucyny Świetlickiej, która na skutek opętania zdobyła życie, którego teoretycznie każdy pożąda.
3. Rozdział 1 - SCHRONISKO DEMONÓW: Historia śledztwa na które wyruszyłem z grupą łowców duchów PTGH oraz towarzyszącym im kapłanem egzorcystą, Piotrem Shalkevitzem. Znajduje się tu również historia egzorcysty, oraz dwóch kolejnych śledztw - opętania Nadii, oraz sprawa "podwójnych rodziców".
4. Opętanie 2 - Ewa oddała się szatanowi w dedykacji. Od tego czasu jest dręczona przez złe duchy i opowiada mi o tym, jak to jest, być opętaną.
5. Rozdział 2 - NIE MA PRZYPADKÓW - Razem z medium Rafałem Hołubowskim odwiedzamy: Nawiedzony hotel w zamku w Dobrej, kompleks MRU, RIESE, nawiedzoną przez duchy kopalnię w Złotym Stoku, tajne wojskowe miasteczko ZSRR - dzisiaj Kęszyce Leśną. Wszędzie tam rozmawiamy ze świadkami, z właścicielami miejsc (gorąco pozdrawiam Zbyszka z zamku w Dobrej, Elę - właścicielkę kopalni złota, państwo z Kęszycy Leśnej, legendę eksploracji Gór Sowich, Tomasza Jurka i pisarkę Darię Bączkiewicz), a Medium... cóż, czyni swoją robotę. A ja opisuję.
6. Opętanie 3 - historia Ewy Rutki, która walcząc o zdrowie spotkała się z sługą szatana.
7. Rozdział 3 - OPOWIEŚCI EGZORCYSTÓW: poznacie tutaj historie i drogę wielu osób, które przepędzają duchy, bądź doświadczyły tego w jakiś sposób:
- Krzysiek Szuro opowie o tajemniczym zdarzeniu którego był świadkiem w Medjugorje, a także o podejściu instytucji Kościoła do tematu.
- Kamil opowie o przypadkach opętań na mszach o uzdrowienie we wspólnocie "Mamre",
- Ojciec Mariusz Płuciennik, Karmelita, opowie więcej o stanowisku instytucji Kościoła,
- Marysia przedstawi swoją historię z małej miejscowości w "Polsce B" - o tym, co spotkało ją i jej siostrę,
- Dr Łukasz Cichocki, jeden z najwybitniejszych psychiatrów w naszym kraju, opowie o tym, co nauka ma o powiedzenia w temacie (nie to, co sądzidzie),
- Sandra Brzózka jest cenionym demonologiem i wspólnie zerkniemy na jej prace i doświadczenia,
- Agnieszka z kolei jest żercą i szeptuchą - razem z historią Macieja i Justyny dowiemy się, jak działają szeptuchy i co przeżyła sama Agnieszka mając do czynienia z opętaniami.
- Śledczy egzorcysta, A. - którego znacie już z mojej poprzedniej książki - opowie swoją własną historię i to, czym są byty, które nas odwiedzają.
8. Opętanie 4 - satanistka Albruna zapozna nas z trochę innym spojrzeniem na opętanie, koncepcją opętania idealnego, któremu się poddała.
9. Rozdział 4- OPETANIE SATANISTY. Tutaj porozmawiamy sobie o ruchach, kultach i ugrupowaniach satanistycznych.
- Czarownica i satanistka Fera zaprosi nas do obejrzenia rytuału, w którym sama poddaje się opętaniu,
- Michał "Sabatiel" Knihinicki - wieloletni badacz satanizmów i oddany satanista pokaże czym naprawdę jest opętanie według satanizmów i w ogóle o co z satanistami chodzi.
10. Opetanie 5 - Matka walczy o swoje dzieci z siłami demonów. Pomagają jej w tym medium, arabski mag, szeptunka. Muszę osobiście powiedzieć, że to jest historia, która mnie najbardziej przeraziła - może dlatego, że miałem okazję zobaczyć arabskie egzorcyzmy...
2 lata pracy. Ponad 360 stron treści i szerokie spektrum poglądów i spostrzeżeń na temat opętań.