Pytania do Eweliny Stefańskiej (Aktegev)

1
Oto temat, w którym można zadawać wszelkie pytania dotyczące twórczości Eweliny. Chodzi tu nie o bardziej ogólne porady, bo tych jest pełno w różnych działach, ale właśnie o pytania do naszej Autorki.

Obrazek
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

10
Aktegev, przeczytałam. Bardzo mi się spodobała :) Taki naprawdę dobrze pomyślany świat, plastyczny, sugestywny, zróznicowany, pełen detali przywoływanych jakby od niechcenia, w miarę potrzeby, doskonale charakteryzujących prezentowaną rzeczywistość. I magia, jaką lubię :) Bo to przecież jest właśnie istota magii, ta moc zmian i przekształcania, podporządkowywania sobie, moc, którą trzeba pozyskiwać ze wszystkich możliwych źródeł. Moc, którą można wyczuć nawet w powietrzu, a nie jest to przyjemny zapach :) Podoba mi się ten rodzaj realizmu. Gratulacje!
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.

11
O, Rubio teraz mnie zaskoczyłaś, nie spodziewałam się, że tak szybko sięgniesz i przeczytasz – jestem zaszczycona. Dziękuję! Nawet nie wiesz, jak się cieszę, że powieść przypadła Ci do gustu :) Dziękuję też za wszystkie rady i nasze dyskusje na PW - ja wciąż do nich wracam, bo otwierają mi głowę na różne rzeczy :)
"Kiedy autor powiada, że pracował w porywie natchnienia, kłamie." Umberto Eco
Więcej niż zło /powieść/
Miłek z Czarnego Lasu /film/

13
Pyrkon i po Pyrkonie ;) Fabryka mnie zaskoczyła, po pierwsze roll-upem, po drugie tym, że dali również moją książkę do wyboru na akcji Krewni Pyrkonu :) Przede wszystkim jednak zaskoczyli czytelnicy (lub potencjalni czytelnicy w kilku przypadkach ;)), bo przyszli, mimo że to debiut a premiera była ledwie chwilę temu. Fotki można zobaczyć na moim autorskim FB: https://www.facebook.com/ewelina.stefanska.official

A tutaj zostawię jeszcze takie trzy :) Na ostatnim, jak widać, sama udałam się po autograf - Andrzej, dziękuję :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Więcej niż zło /powieść/

15
No... okazało się, że moja książka startuje w plebiscycie Książka na Lato portalu Granice.pl :)
Jeśli uważacie, że jest warta przeczytania lub też fajnie dać jej szansę (i debiutantce ;)), zapraszam do głosowania. Czas do 7 lipca. Nie trzeba się logować, ale potrzebny jest numer telefonu, na który przyjdzie kod do potwierdzenia głosu.

Lista wszystkich nominowanych książek w plebiscycie tutaj: https://www.ksiazkanalato.pl/
A tu bezpośredni link do głosowania: https://www.ksiazkanalato.pl/glosowanie ... WZISsqYS7s

Dla głosujących przewidziane są nagrody książkowe.

PS Tak, wiem, że konkurencja Andrzeja mocarna, ale zawsze warto próbować, prawda? ;)
Więcej niż zło /powieść/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Strefa Debiutantów”