Spotkanie autorskie we Wrocławiu

2
Szczerze mówiąc nie wiem, w którym dziale to zamieścić. W razie czego proszę Moderatorów o odpowiednie przeklejenie. Dzięki! A treść jest taka :)

HEJ, LUDZIE Z WROCŁAWIA!
Jeżeli w najbliższą sobotę zamiast plażingu połączonego z wysmażaniem słonecznym na łonie przyrody postanowicie jednak pozostać w miejskich murach, to zapraszam na naszą mini trasę koncertową... a raczej autorską :)
Katarzyna Berenika Miszczuk, autorka „Gwiezdnego wojownika” i ja z „Tożsamością Rodneya Cullacka” zagościmy we wrocławskim empiku w CH Renoma, ul. Świdnicka 40, 12 lipca (sobota) o godz.16.00
Jeżeli ktoś chciałby poznać bliżej mroczne inspiracje towarzyszące powstawaniu tych książek, to widzimy się :)
Za tydzień Łódź!
"Tożsamość Rodneya Cullacka", książka już w księgarniach.
Więcej o książce: www.facebook.com/tozsamoscrodneyacullacka

autorskie spotkanie w Łodzi w sobotę a w piątek RDC

4
Słuchajcie, jeśli ktoś jest z Łodzi lub okolic to zapraszam na spotkanie autorskie z Katarzyną Bereniką Miszczuk, autorką „Gwiezdnego wojownika” i ze mną, czyli autorem „Tożsamości Rodneya Cullacka”. Spotkanie odbędzie się w empiku Manufaktura (ul. Karskiego 5) w sobotę o 16.00. We Wrocławiu gdzie mieliśmy spotkanie w poprzednią sobotę było bardzo sympatycznie, były fajne pytania i ja też dowiedziałem się parę ciekawostek. Np. czy ktoś kto napisał i wydał siedem książek może się z pisania swobodnie utrzymać. Nie była to info jednak zbyt optymistyczna :( Ale jak mówi (między innymi) Rodney Cullack: „Prawda was wyzwoli”.
Tak więc zapraszam.

A jeśli ktoś nic nie słyszał o „Tożsamości...”, a lubi słuchać radia to w piątek po 13.00 zapraszam na Markowy Program do RDC, gdzie świetny Marek Wiernik będzie mnie przepytywał na okoliczność napisania książki :)

6
Gorgiasz pisze:Może się wybiorę... :roll:
Zapraszam, zapraszam, będzie wtedy spotkanie okołoweryfikatoriumowe :)

[ Dodano: Pon 21 Lip, 2014 ]
Gorgiasz pisze:Może się wybiorę... :roll:
Gorgiasz słowa dotrzymał i się wybrał, tak więc reprezentacja weryfikatorium była :) Pozdrawiam. A samo spotkanie było o tyle ciekawe, że miałem wrażenie, że wiekszość pytań dotyczyła nie tyle książek, ich treści, bohaterów etc. co bardziej skupiała się na tym jak pisać, jakie my mamy sposoby na pisanie etc. co oznacza, że jest w narodzie duża chęć by pisać, zwłaszcza, że przewage stanowiły bardzo młode osoby. Z jednej strony zachęcałem do tego procederu, z drugiej zaś momentami zawieszał mi się głos, gdyż łatwy kawałek chleba to nie jest :)

[ Dodano: Wto 05 Sie, 2014 ]
Jeśli kogoś ciekawi „Tożsamość Rodneya Cullacka” to zapraszam na Avangardę, do gmachu Politechniki Warszawskiej (sala literacka 2) w najbliższą niedzielę 10.08 o godzinie 11.00 na spotkanie z autorem, czyli ze mną :)) Będzie o Rodneyu Cullacku, skąd, dlaczego i po co? Będzie też o filmach, reżyserii i spełnianiu marzeń :) Z uwagi na to, że napisałem parę scenariuszy (Skazany na bluesa, Fala zbrodni) w drugiej części spotkania przedstawię miniprelekcję na temat tworzenia właśnie scenariuszy filmowych. Jeżeli ktoś poczuł się zainteresowany, to... widzimy się w niedzielę :)

Aha, a jutro (środa 06.08), o ile nie wydarzy się żaden kataklizm, Rodney Cullack będzie gościem w Teleexpresie o 17.00 zapraszam :)

7
PrzemekAngerman pisze:Jeśli kogoś ciekawi „Tożsamość Rodneya Cullacka” to zapraszam na Avangardę
Zaliczyłem oba spotkania (autorskie i o pisaniu scenariuszy) - kto nie był, niech żałuje :lol:

Zwłaszcza to drugie było świetne, Przemek naprawdę rozwinął skrzydła i można się było wiele ciekawych rzeczy nauczyć. No, a teraz tylko zostaje wypad do księgarni po książkę :)
pozdrawiam - Bartek
Dzikopis znaleziony w sieci...

8
Fajnie Dziko, że wpadłeś i cieszę się, że Ci się podobało. To po takiej reklamie szybciutko zamieszczam info o kolejnych spotkaniach :)

Jutro (czwartek 04.09) o godz.18.00 w Empiku Junior na Marszałkowskiej w Warszawie Katarzyna Berenika Miszczuk, autorka „Gwiezdnego wojownika” i ja z „Tożsamością Rodneya Cullacka” spotkamy się by pogawędzić o tym i o owym. Jeżeli interesują Was klimaty fantastyczne, tudzież opowieści o znojnych dniach spędzonych w pochyleniu nad pustą kartką to serdecznie zapraszam :)

A w sobotę (06.09) o 12.00 na POLCONIE będę opowiadał o tym czym tak naprawdę jest scenariusz i co jest ważne, gdy chce się go napisać. Jeżeli więc ktoś oprócz pisania książek chciałby spróbować swych sił w tworzeniu filmowych obrazków to zachęcam :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sukcesy Weryforumowiczów”