721

Latest post of the previous page:

padaPada pisze:Nareszcie doczekałem się publikacji opowiadania Kwantowy człowiek wyróżnionego w jubileuszowym konkursie Nowej Fantastyki.

Tekst opublikowany jest w Czasie fantastyki (4/2013).
Powiadam Wam - zdobywajcie i czytajcie, bo to świetne opowiadanie jest. Po lekturze aż mózg swędzi. :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

723
Gratulacje :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

728
Wielkie gratulacje, dziko! :)

730
B.A.Urbański pisze:CzF można też odebrać w księgarni na Rzymowskiego.
Co za zbieg okoliczności, pracuję przystanek od Rzymowskiego, mijam codziennie ich gmach. A poprzednia siedziba mojej firmy była dokładnie na Garażowej 7. Przypadek...?

Gratki wszystkim, PadziePadzie, Dzikowi i w ogóle ;p.

731
dziko pisze:To ja się pochwalę, że drugi raz udało mi się coś opublikować w "Esensji". I to jeszcze nie fantasy/SF a obyczajówkę (no, powiedzmy, hybrydę :wink: ):

http://esensja.stopklatka.pl/tworczosc/ ... l?id=17863

O, to fajne! Gratulacje!
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

732
Gratulacje, dziko!
Nemesis666 pisze:Co za zbieg okoliczności, pracuję przystanek od Rzymowskiego, mijam codziennie ich gmach. A poprzednia siedziba mojej firmy była dokładnie na Garażowej 7. Przypadek...?
A książki i czasopisma są sprzedawane z rabatem! :)
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

733
Kilka razy wspominałem o moich wyjazdach rowerowych. Podam link do strony Michała Wolffa (ubiegłorocznego zwycięzcy Maratonu Rowerowego Dookoła Polski), , z którym przejechałem dwie większe trasy (stolice naddunajskie 1998 i Rzym 1999). To bardzo stare dzieje, ale skoro można się tutaj chwalić :)
Michał świetnie pisze.

http://www.wyprawyrowerowe.neostrada.pl/
"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett

Double-Edged (S)words

735
Gratulacje! :)
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

736
Konkurs w dwutygodniku Cogito na opis belfra. Zdobyłam drugie miejsce.

Wróć do „Sukcesy Weryforumowiczów”