Latest post of the previous page:
Popołudnie fauna nabrzmiało męskością. Dobre. Spoko[ Dodano: Pon 26 Sie, 2013 ]
Tylko nie lubię białego na czarnym pisanego. Ja sobie skopiowałam, bo mi odwyrtka nie pasuje
Latest post of the previous page:
Popołudnie fauna nabrzmiało męskością. Dobre. Spoko?God - wiadomo
nie jest, ma być mała - pospolita"Filip z konopi" nie jest niepoprawna.
to etymologia zbudowana na Chmielowskim (tym od konia co jaki jest...)Ignite pisze:anegdotę o pośle Filipie ze wsi Konopie.
Bo gdy widzę "18+", to się spodziewam, że w centrum opowiadania będą flaki albo seks (ewentualnie, że jednego lub drugiego będzie dużo, lub będzie to podane bardzo detalicznie czy perwersyjnie). A u Ciebie flaków nie ma wcale, a seks jest, ale nie jako danie główne, tylko jako przyprawa i nie jest on ani perwersyjny, ani podany z detalami, tylko występuje jako zwyczajny element opowiadania. Ot, szczypta pieprzu. "Ani seks" miało oznaczać, że "18+" jest w moim odczuciu na wyrost.Ignite pisze:co masz na myśli mówiąc "Ani seks (chociaż jest seks)"?
Dodatkowo jeżeli przyjąć za poprawną etymologię tego przysłowia wywodzącą się z anegdoty to powinna ona brzmieć "Wyskoczyć jak Filip z Konopi" bo Konopie są tutaj nazwą własną. Ale to tak na marginesie.Ignite pisze:Natasza, dzięki za wyjaśnienie. W takim razie to jest stosunkowo często powtarzany błąd, bo od czasu do czasu się go widuje w prasie, książkach itp.
Wróć do „Sukcesy Weryforumowiczów”