16

Latest post of the previous page:

Tak jak cholera, dżuma i malaria :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

17
I koka, hera, marihuana, amfetamina i wreszcie :mrgreen: ecstasy.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

18
Humanożerco, ze sporym zainteresowaniem przeczytałem Twój wartościowy tekst dotyczący poglądów Pawła Włodkowica :)

Artykuł Navajero o dziejach stosowania kastetu jest zwięzły i rzeczowy, po prostu dobrze napisany :)

A ja jestem gotowy przyjąć cios na klatę, należy mi się. Powinienem był poświęcić akapit w moim artykule działalności Kazimierza Siemienowicza (ok. 1600 - po 1651), który był jednym z najbardziej uznanych autorów nowożytnych podręczników sztuki artyleryjskiej i pirotechnicznej. Jego książka, Artis magnae artilleriae pars prima (Wielkiej sztuki artylerii część pierwsza, Amsterdam 1650), została przełożona na języki: francuski, angielski, holenderski i - dopiero w II połowie XX w. - na polski. Siemienowicz przestawił w swoim traktacie liczne oryginalne pomysły, dotyczące przede wszystkim techniki rakietowej.
"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett

Double-Edged (S)words

19
Marcin Dolecki pisze:A ja jestem gotowy przyjąć cios na klatę, należy mi się.
Proszę nie bić Marcina (w klatę)!

Wszystkim Weryforumowiczom, którzy pomogli nam, by 5 WeryFomatu powstała w tym kształcie, w jakim powstała* - DZIĘKUJĘ

*czyli że cudny!
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

20
Znaczy mogę wypiąć klatę? :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

22
Marcin nie wydaje mi się, bym dorównał Ci wiedzą odnośnie tematu "historia chemii a Polacy". Cóż, jak będzie okazja, napiszesz i o tym, co pominąłeś. Ja na przykład bez bicia przyznaję się, że powinienem więcej miejsca poświęcić przykładom, kwestii Włodkowic a sympatie z koncyliaryzmem" oraz dwudziestowiecznej recepcji.

Bardzo podobał mi się tekst Navajero, szkoda tylko że nie został zilustrowany różnymi rodzajami kastetu. Pewnie powinienem więcej siedzieć w redakcji. :)

Artykuł rednacza też był dobry, chyba sięgnę po tę "Szkołę...".
\
ODPOWIEDZ

Wróć do „WeryForma(t)”