Vox Populi:

Czas głosowania minął sob 10 sty 2015, 16:00 Można wybrać tylko 1. opcję

1. Venedum i die Grille, czyli "No to cyk".
Liczba głosów: 2 (5%)
2. O skatologicznej fobii herosów, czyli trzynasta praca Herkulesa (pod Vangelisa).
3. Dramat, Alicja w Krainie Czarów i strumień czegoś, czyli glossa do konkursu "Zapach kamienia" (na kacu).
4. Lalala... tata spadł z rowerka, czyli "Poeta do sklepu!".
Liczba głosów: 5 (12%)
5. Makrama psychologiczno-sprzętowa, czyli nowa Ariadna
Liczba głosów: 3 (7%)
6. Malowana lalalala, czyli wódce nie robi różnicy. (Brak głosów)
7. Gdzie zniknął klucz od szuflady w kredensie, czyli kaduki.
Liczba głosów: 3 (7%)
8. Aromat kminu i anyżku, czyli północne klimaty grozy.
Liczba głosów: 8 (20%)
9. Rozmowa przez słuchawkę od prysznica, czyli kara za krzywy ryj.
Liczba głosów: 1 (2%)
10. Tam, gdzie kaktus wyrośnie, czyli niech wróci sen.
Liczba głosów: 4 (10%)
11. Ptaszek idiota w drewnianej głowie się telepie, czyli oby do kaca.
Liczba głosów: 1 (2%)
12. SkNiuomeinsejseam4zbeptormoastz, czyli jest trzecia nad ranem.
13. Ciąg dalszy, czyli 31 grudnia, a ona coś do mnie mówiła.
Liczba głosów: 41

DRABBLE NA NIEDZIELĘ NR 1 (42-43)

1
ZAPOWIEDŹ:

Tylko dla DNN:
Konrad T. Lewandowski powie ludzkim głosem
oraz
fragment powieści erotycznej jednego z Fioletowych
I
inne cuda
w tym
TEKSTY KONKURSOWE
Ostatnio zmieniony pn 16 lut 2015, 12:25 przez Natasza, łącznie zmieniany 15 razy.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

2
No no, ciekawie się zapowiada :) Tylko kto ten erotyk napisał? Pewnie Andrzej Pilipiuk: cicha woda brzegi rwie :mrgreen:
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

3
Pojawiła się ANKIETA, w której są
numery tekstów konkursowych
i ich DNN-owe lidy

Głosujcie
Ostatnio zmieniony ndz 04 sty 2015, 10:38 przez Natasza, łącznie zmieniany 2 razy.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

4
Pierwszy, noworoczny numer DNN
ogłasza
Rok Pilipiukowcy,
czyli na cyku, na kacu
i Kurdesz, Kurdesz nad Kurdeszami!
Erotyki, ludzkie głosy i upity teatrzyk redakcyjny.
Oraz teksty konkursowe.

ZAPRASZAMY!

Do pobrania:
TUTAJ

[img]http://werydnn.pl/wp-content/uploads/2015/01/4243-307x218.png[/img]

===>>>
Zapraszamy też na profil DNN na Twarzoksiażce :)
===>>>
Ostatnio zmieniony sob 03 sty 2015, 21:22 przez ithi, łącznie zmieniany 1 raz.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

6
Łamiąca wiadomość!

Teksty konkursowe są dostępne także tutaj:

LINK do STRONY

albo tak:

1. Venedum i die Grille, czyli "No to cyk"

2. O skatologicznej fobii herosów, czyli trzynasta praca Herkulesa (pod Vangelisa).

3. Dramat, Alicja w Krainie Czarów i strumień czegoś, czyli glossa do konkursu "Zapach kamienia" (na kacu).

4. Lalala... tata spadł z rowerka, czyli "Poeta do sklepu!".

5. Makrama psychologiczno-sprzętowa, czyli nowa Ariadna

6. Malowana lalalala, czyli wódce nie robi różnicy.

7. Gdzie zniknął klucz od szuflady w kredensie, czyli kaduki.

8. Aromat kminu i anyżku, czyli północne klimaty grozy.

9. Rozmowa przez słuchawkę od prysznica, czyli kara za krzywy ryj.

10. Tam, gdzie kaktus wyrośnie, czyli niech wróci sen.

11. Ptaszek idiota w drewnianej głowie się telepie, czyli oby do kaca.

12. SkNiuomeinsejseam4zbeptormoastz, czyli jest trzecia nad ranem.

13. Ciąg dalszy, czyli 31 grudnia, a ona coś do mnie mówiła.

Zapraszamy!
[/size]
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

7
Głosujcie na kacu i na cyku!
Na cyku liczy się podwójnie! Na kacu - wybaczamy!

8
Głosować, głosować, jak nie przymierzając na jakim onecie czy innym pudelku. A coś powiedzieć to nie łaska?

Mnie się na przykład baaaardzo podoba pozakonkursowa "Żyrafia errata". Jeszcze z pięć razy przeczytam, to może wymyślę, dlaczego, póki co wiem tylko, że jest fajowa.

A jak KTLowi ktoś usłużny doniesie, to się będziecie mieli z pyszna :mrgreen:

10
Leszek Pipka pisze:A jak KTLowi ktoś usłużny doniesie, to się będziecie mieli z pyszna :mrgreen:
o tak - przyjdzie na Wery i nas je!

11
Skoro nadciąga apokalipsa w postaci KTL, trzeba by chyba coś zrobić. Napisać powieść? Zjeść popcorn? Pogratulować świetnego numeru? ;)

12
No więc jest tak:

Jakiś czas temu próbowałem złożyć zamówienie na opowiadanko u Gulo Albusa, choć stawka nie była imponująca - z przyczyn, które szczegółowo wyjaśniłem.
Gulo mężnie przyjął wyzwanie, ale honorarium - już nie, w związku z czym odłożyłem dwie dychy na kupkę w oczekiwaniu na jakąś inną okazję.

Okazja się nadarzyła. Podwajam stawkę i niniejszym ogłaszam, że idąc za świetlanym przykładem Nataszy mam zamiar nagrodzić autora któregoś shorta (jeszcze się nie zdecydowałem, CO jest warte nagrody w sensie szczególnej wartości) laurem w postaci czterech dych w czystej gotowiźnie.

Taaa... nie majątek.

Zważywszy jednak, że misją pisarza jest na pisaniu zarabiać (zostawmy na boku różne takie tam ideolo), perspektywa otrzymania wynagrodzenia za swoją pracę nie wydaje mi się szczególnie obrzydliwa.

Gdyby jednakowoż ewentualny laureat poczuł się dotknięty (a kompletnie nie jest to moją intencją), zawsze może grzecznie odmówić, a jak odmówi niegrzecznie, to też fajnie - będzie niezły młyn :-P i trochę zamętu. I dobrze :-P

W takim przypadku honorarium również zostanie odłożone na kupkę. Albo może je przepiję z rozpaczy :-P

No. Tak, że tak.

14
dziko, wreszcie! :P

[ Dodano: Śro 07 Sty, 2015 ]
i oddajcie nasz tekst, który posłała jedna sirotka do WAs, bo myślała, że wszystko jedno ;)

15
18 godzin!

[ Dodano: Sob 10 Sty, 2015 ]
.
Dwie godziny!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drabble na Niedzielę”