Teksty poszukiwane!

1
Wszystkich użytkownków naszego forum zapraszamy do nasyłania miniaturek i drabbli, które chcielibyście zaprezentować innym weryforumowiczom w tygodniczku Drabble na Niedzielę.

O poszukiwaniach konkretnych tekstów będziemy informować w tym wątku - na bieżąco (ale zachęcamy też do samodzielnych inicjatyw i nadsyłania do nas swoich utworów).

Teksty prosimy wysyłać na adres weryredakcja@gmail.com.

Dziękujemy!
Ostatnio zmieniony wt 08 kwie 2014, 09:57 przez ithi, łącznie zmieniany 2 razy.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

2
Pilne!

Natasza: Szukamy tekstu o niebie, aniołach i diabłach. i o jajach [Dzisiaj 14:31]
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

4
Bartosh16 pisze:I to wszystko ma się tam znaleźć?
Niekoniecznie, ale byłoby fajnie ;)
gosia

Obrazek

6
Małą aktualizacja:

Tekstów poszukujemy nadal! Niekoniecznie już w temacie niebiańsko-jajecznym, ale DRABBLI i MINIATUREK.
Różnych.
Piszcie i przesyłajcie!
weryredakcja@gmail.com
gosia

Obrazek

7
Uwaga!
Jako apolitycznemu rednaczowi tygodnika marzy mi się stusłówkowa rubryka "mini społeczno-polityczna". Nie wiem jaka powinna być, ale na pewno autorska i sympatyczna.
Chętnie posłucham o koncepcji, przeczytam próbki tekstów.
Nie chcę obrzucania błotem albo gorzej, lania wiadrami pomyj, demonstracji brudnych gaci (cudzych) chwalby nietolerancji i ksenofobii.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

8
W redakcji mieliśmy dzisiaj pracowity dzień. Z uszu aż dymiło od kłębiących się w głowach myśli. Rozprawialiśmy i rozprawialiśmy, aż w końcu wymyśliliśmy tematy na najbliższe kilka numerów naszego pisma. Wszystko, by ułatwić pracę wszystkim, którzy chcą zawitać na naszych łamach.
A zatem, lista tematów przedstawia się następująco:

14 grudnia - "Jak udanie spieprzyć święta"
21 grudnia - "Karp"
28 grudnia - Temat zarezerwowany
11 stycznia - "karnawalizacja czyli wojna postu z karnawałem"
18 stycznia - "Włochy"

Na teksty* czekamy, jak zawsze z niecierpliwością, wysyłać je można na adres weryredakcja@gmail.com. Nabór do każdego numeru kończy się w piątek poprzedzający weekend publikacji, o godzinie 15:00

Połamania piór/klawiatur!

*DNN jest jak karczma, drodzy fantaści, smoki i elfy również zapraszamy. :)
Ostatnio zmieniony pn 08 gru 2014, 21:35 przez Baribal, łącznie zmieniany 1 raz.

9
Tylko elfy - mają być ładnie. Elfiątka
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

10
18 stycznia - "Włochy"
Tylko Italia czy zwyczajna kosmatość też może być?
Edit: I czy planujecie jakieś numerki o zwierzętach?
Edit2: O zwierzętach, ale nie rybach?
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

11
Thana pisze: Tylko Italia czy zwyczajna kosmatość też może być?
kosmaty makaron (edytowałam)
[ Dodano: Pon 08 Gru, 2014 ]
Thana pisze:I czy planujecie jakieś numerki o zwierzętach?
jesteśmy otwarci - masz pomysła?

12
włochy w makaronie
A proza religijna o Latającym Potworze Spaghetti?
Natasza pisze:masz pomysła?
Zawsze mam. :P
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.

13
Thana pisze:A proza religijna o Latającym Potworze Spaghetti?
No, to mnie ruszyło! Czekam.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

14
Thana pisze: proza religijna o Latającym Potworze Spaghetti?
ha! to jest temat!

15
I to jest frapujące:
21 grudnia - "Karp"
Chyba jeszcze nigdy nie napisałam drabla o rybach. A przecież nawet znam inspirację:
A jeśli komuś, mnie na przykład, wyjdzie rekin, albo szprotka, to przymkniecie oko i udacie, że to karp?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Drabble na Niedzielę”