DRABBLE NA NIEDZIELĘ NR 4(46)_2015

1
DNN nr 46, czyli Ale numer (autorski)!
W poetyce detalu, synekdoch i metafor.
Żababa na deser. I Gosia pstryk.

ZAPRASZAMY!

Do pobrania:
TUTAJ

[img]http://werydnn.pl/wp-content/uploads/2015/01/46-300x212.png[/img]

===>>>
Zapraszamy też na profil DNN na Twarzoksiażce :)
===>>>
Ostatnio zmieniony ndz 01 lut 2015, 22:56 przez ithi, łącznie zmieniany 1 raz.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

2
Marzena, gratuluję :), z ogromną przyjemnością przeczytałem Twoje utwory, zwłaszcza Akt oraz Niemożliwą Ojczyznę :)
"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett

Double-Edged (S)words

3
A mi się najbardziej podobały "Zamki z lodu". Wspaniały klimat zimy z dzieciństwa - chociaż ja aż takiej ilości śniegu nie doświadczyłam.
Natomiast Kronika Drabbla wywołała u mnie atak śmiechu!

4
Mnie zachwyciła Długa historia - watro się w nią wczytać - rozwija się w kilka tomów opowieści o losie
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

5
Wiecie co? Kiedyś jako dziecko rysowałam i wycinałam małe papierowe laleczki i potem tworzyłam dla nich stroje (głównie księżniczek) - praca w DNN mi to przypominała... tę radość
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

6
To było miłe. Są takie teksty, które w trakcie czytania unoszą się z kartki jak świetlisty piankośnieg i krążą wokół. Czasami przycupną na powiekach, albo musną wargi uśmiechem Potem delikatnie oplatają myśli i zostają. W duszy.
Tak właśnie było. Plus Gosia. Moje lody czekoladowe. A bita śmietanka z Kroniki Drabbla.
I niedziela stała się piękna. Dziękuję

7
Niezły numer :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drabble na Niedzielę”