Wystarczy chcieć

16

Latest post of the previous page:

Hej,

Coś tam w tym jest. Czekam i cierpię, na bóle kręgosłupa, jest ok. Uśmiechnąłem się. Te drobiazgi, na które zwróciła uwagę Margot zaciekawiaja, ale nic więcej. O, jakby się herbatka wylała na bestseller, to przynajmniej odegrałby jakąś rolę.
Ogólnie teksty z gatunku "kiepski dzień bohatera" są tak wyślizgane, że ciężko cokolwiek ciekawego (wybacz aliterację) tam pokazać. Nawiązanie fekalne jest niepotrzebne, a ruda policjantka brzmi lepiej niż dziewczyna z antykwariatu (bo być może nie jest ruda), więc w sumie na plus dla bohatera.
Obdarowania lodem nie rozumiem.
Tekst taki... no zapomni się za minut parę.
Poczytaj miniaki Ruina, Iwara. Postaraj się zaanalizować skąd się biorą iskry.

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Wystarczy chcieć

17
Hmm, doszukiwałam się w tych bestsellerach jakiegoś trzeciego dnia :) Rozumowałam sobie, że ironia zaszła za daleko i autor chcąc odwrócić kota ogonem niechcący wykonał zwrot o 360 stopni, a tu takie buty...

Added in 1 minute 24 seconds:
* dna do kroćset

Wystarczy chcieć

18
@Gothand, masz, rację drabble traktuję jako wprawki, gdyby nie ograniczenie słów, to atypowy bohater narozrabiał by, oj narozrabiał. Mistrzów miniatur czytam...z przyjemnością
@MargotNoir, bohater jest atypowy, więc rozumiem, trudno przewidzieć w którą stronę podrepta, ale faktem jest, że za piątala kupiłem i kolejki były, świetne prezenty dla dzieciaków.
Prawo czy miłosierdzie, mądry wybierze to drugie wypełniając to pierwsze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Miniatura literacka”