Mizerykordia /drabble/ [P]

16

Latest post of the previous page:

gor pisze:Jeśli tekst nie raczy bronić się sam, to jego wina.
No nie, wina autora. Text sam sie ma bronić, ma byc zrozumialy i czytelny, nawet gdy zakladamy wyzszy poziom intelektualny odbiorców niż czytelnicza średnia krajowa (akurat wery jest doskonalym targetem). Jesli tu nie masz czytelnikow, znaczy, żeś, szanowny autorze, cos schrzanił.
Nawet "cos" pisane przez dwa tygdonie.
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

17
ravva pisze: Jesli tu nie masz czytelnikow, znaczy, żeś, szanowny autorze, cos schrzanił.
Pozwolę się nie zgodzić, że brak mu czytelników :)
Dla mnie tekst jest czytelny, choć metaforyczny. I to jest jego walor.
Nie rozbierałam go na sylaby ani nie zastanawiałam się nad poszczególnymi zwrotami.
Wystarczył mi obraz przenikających się światów, by zastanowić się nad realnością własnego istnienia.
Proszę więc mnie wykluczyć z grona "nie - czytelników '.
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

18
Jesli tu nie masz czytelnikow, znaczy, żeś, szanowny autorze, cos schrzanił.
Nie zgadzam się. Jest tekst i odbiorca. Moja rola skończona.
Nawet "cos" pisane przez dwa tygdonie.
Przecież to nie ma nic do rzeczy. Napisałaś, że Twoim zdaniem pisałem to na kolanie. Odpowiedziałem, że było inaczej. Ty dorabiasz do tego ideologię, jakbym z tego robił jakiś argument na rzecz jakości tekstu. Bardzo brzydki chwyt erystyczny. Dziwię się; zawsze było stać Cię na więcej.

19
Sarah pisze: Proszę więc mnie wykluczyć z grona "nie - czytelników '.
+1

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

20
Nieno, jaki wylew taki.
Że słabe.
Może.
Ale zatrzymało, także tych niechętnych. Mało?
I jakoś nie zdarza się podobna sytuacja zbyt często.

Tak, nie rozkumałem zagadki z sylabami. Ścisłowcy czasem do czegoś się przydają.
Ale na minie metaforyczności wylatują w powietrze.
Dzięki, Szopen :D

Osobiście nie mam wrażenia obcowania z krańcowym arcydziełem, obsesje intelektualne Gora nie zawsze do mnie przemawiają, ale doceniam intencje i materiał do zastanowienia. Zabawę z czytelnikiem też.
Tylko po co zaraz maczety? :P

22
szopen pisze:
Zatrzymało, bo to Gorgiasz. Bo ma pewną renomę. Gdyby to wrzucił jakiś nowy, rzecz bym pewnie nawet nie doczytał do końca, mimo zaledwie stu słów.
+1
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze
ODPOWIEDZ

Wróć do „Miniatura literacka”