Postapo (mini parodia wspomnianego gatunku)

16

Latest post of the previous page:

Tylko jest jeden mały problem. To ma zastosowanie tylko przy publikacji na forum, blogu, może Wattpadzie (nie wiem nie korzystam), ale przy wydaniu papierowym to "pada". Luiza Lamparska, będziesz dywagować na LC, Fejsie czy Insta? Jak to ma zadziałać?
Alicja dogoniła Białego Królika... I ukradła mu zegarek.

17
Właśnie.
Przeczytałam ten tekst tylko jako forumowiczka starająca się pomagać innym w pracy nad ich tekstami.
Jako czytelnik - przeczytałabym może połowę, uniosła brwi ze zdziwienia - co to w ogóle jest za bajzel, ani mnie to ziębi ani grzeje - i poszukała sobie czegoś bardziej wartego mojego czasu. Cierpliwość czytelnika do rozsupływania autora 10tej myśli po kisielu jest ograniczona.
Dream dancer

18
Zabawna ta nowelka. Zmutowane hieny kontra reszta Świata - w tym przypadku córka i ojciec.
Z jednej strony córcia wydaje się nie mieć za wiele rozumku
Luiza Lamparska pisze: (śr 12 kwie 2023, 01:35) do hien to mogę nawet z prozy strzelać…
Chyba że ten błąd nie był celowy, a z drugiej przejawia jakąś błyskotliwość.
Luiza Lamparska pisze: (śr 12 kwie 2023, 01:35) Tak naprawdę, będę udawać, że strzelam z wiatrówki, zmutowane hieny, przekonane o swoim rychłym zwycięstwie, zaczną tarzać się ze śmiechu, a ja wtedy wyjmę granaty. I ten się śmieje, kto się śmieje ostatni.
Humoreski rządzą się własnymi prawami, więc byłoby to tylko niepotrzebne czepianie się.
Ciekawe połączenie którego już dawno nie widziałem. A może. Zombieland.

19
Zbuntowana SI pisze: (ndz 28 maja 2023, 14:54) Zabawna ta nowelka. Zmutowane hieny kontra reszta Świata - w tym przypadku córka i ojciec.
Z jednej strony córcia wydaje się nie mieć za wiele rozumku
Luiza Lamparska pisze: (śr 12 kwie 2023, 01:35)

do hien to mogę nawet z prozy strzelać…

Chyba że ten błąd nie był celowy, a z drugiej przejawia jakąś błyskotliwość
Można być człowiekiem bardzo inteligentnym, ale nie potrafić lub nie być w stanie grać nieczysto.
Można być człowiekiem ubogim w intelekt, ale za to "nadrabiającym" te braki wyrachowaniem i cwaniactwem.

Tak to już jest na tym świecie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Miniatura literacka”