Latest post of the previous page:
Kochani Eldil, Medea33, -ja oczywiście nie odpieram słusznych zarzutów, staram się zrozumieć, to co macie do przekazania i doceniam, bo to naprawdę, wielka pomoc. Nie pretenduję do napisania czegoś na naprawdę wysokim poziomie, ale staram się wybadać jak reagujecie na różne elementy- dlatego zaczepiłam czy przesłanie końcówki jest warte rozwinięcia, bo to akurat co odnajdzie się w dzienniku, jest elementem możliwym do zmiany. Fahrenheita451 użyłam jako skrótu myślowego. Może na przykład będzie tam inna historia i jeszcze nawet trzecia warstwa historii narracji? (Incepcja) Faktycznie takich historyjek jest kilka i na przykład możnaby zmodyfikować skafandry na drony, ale musiałbym pokombinować, a może właśnie skafandry (dobrze opowiedziane) będą przyjemniejsze. Nie zakładam że opowiadanie będzie musiało zawierać jedną myśl przewodnią i że ona musi być poważna. Ma to w końcu sprawiać jakaś przyjemność i jeżeli okaże się, że przy okazji polityka Fahrenheit za bardzo zgrzyta, to wstawi się coś ciekawszego i bardziej pasującego. Opowieści Wukja, który wrócił z przyszłości- byłyby fajnym rozwiazaniem, pozwalającym spajać pewne wątki, zostawiać luz na porównania z rzeczywistością i nada im taki wątek humorystyczny. Na przykład dziecko znajdzie za strychu jakiś wihajster i wujek oczywiście będzie wciskał że to część od rakiety. Albo właśnie znajdzie kawałki dziennika wydzierane jako podpałka do pieca. Historyjka wujka musi brzmieć tak na granicy prawdopodobienstwa dla 14latka. Nie wiem czy ten koncept wam by się podobał? Nigdy nie pisałam histotyjek dla dzieci, ale w sumie... Tylko trzeba wywalić przeklenstwa i trochę uprościć styl.Człowiek z przyszłości (sci-fi, utopia, zabawa)
17urka, patrz i się ucz. Weryfikowanie nie ma końca! Najgorzej, jak człowiek tu się rozkręci, a potem w realu dopadnie chęć poprawiania ;-)
Max mądrze w innym miejscu Ci odpowiadał - początkowe teksty są inne od tych dojrzałych. Dobrze, że zbierasz doświadczenia - także w obyciu się z krytyką :-)
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)
R. Arnold
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)
R. Arnold