Rozmowy o ToPA2018

34
Faraon pisze: A ja mam takie pytanko: jeśli mielibyście taką możliwość, to z którym Pisarzem zmierzylibyście się w bitwie i dlaczego? ;>
= którego uważasz za słabszego od siebie :-P
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Rozmowy o ToPA2018

35
Faraon pisze: A ja mam takie pytanko: jeśli mielibyście taką możliwość, to z którym Pisarzem zmierzylibyście się w bitwie i dlaczego?
Nie śmiałbym. Jeszcze nie. :)
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Rozmowy o ToPA2018

36
Z uthModarem.
Żeby go uwalić za kawał o jednonogiej, a jednocześnie pogratulować po raz kolejny całości "Dialektyki...", która do dziś pozostaje jednym z moich ulubionych tekstów :)

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Rozmowy o ToPA2018

38
Faraon pisze: Jeśli ktoś jeszcze nie zauważył, bitwy o ćwierćfinał wystartowały! :batman:

A ja mam takie pytanko: jeśli mielibyście taką możliwość, to z którym Pisarzem zmierzylibyście się w bitwie i dlaczego? ;>
A to jest "zmierzenie się" bitewne, z jednym z naszych fioletowych, czy "zmierzenie się" w sensie przenośnym, np. z tekstem jakiegoś nieżyjącego pisarza? Bo nie wiem, z jak szerokiego grona wybierać. I pytanie tylko do uczestników ToPA, czy do wszystkich? :D

Faraon_edit: Pytanie do wszystkich o naszych Fioletowych. ;)
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

Rozmowy o ToPA2018

39
Eldil pisze:
Faraon pisze: Jeśli ktoś jeszcze nie zauważył, bitwy o ćwierćfinał wystartowały! :batman:

A ja mam takie pytanko: jeśli mielibyście taką możliwość, to z którym Pisarzem zmierzylibyście się w bitwie i dlaczego? ;>
A to jest "zmierzenie się" bitewne, z jednym z naszych fioletowych, czy "zmierzenie się" w sensie przenośnym, np. z tekstem jakiegoś nieżyjącego pisarza? Bo nie wiem, z jak szerokiego grona wybierać. I pytanie tylko do uczestników ToPA, czy do wszystkich? :D
Jestem prawie pewien, że fiolet miał sugerować WeryPisarzy.

G.

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Rozmowy o ToPA2018

40
ĆWIERĆFINAŁY
Drużyna WeryfikatoriuM v Drużyna Fioletowa
Ósemka ćwierćfinalistów Turnieju o Puchar Administratora 2018 w nierównej walce z czwórką reprezentantów Pisarzy! :ulan:
Będą to bitwy 2 v 1, w których zadaniem każdej pary będzie uzbieranie większej sumy punktów, niż podwojona ilość punktów Pisarza. Teksty zostaną opublikowane anonimowo, ale tuż po zakończeniu oceniania dowiecie się, który należał do kogo. Zawodnicy z dwójek mogą kontaktować się ze sobą, przekazując PW/maile przez moją osobę.
Dodatkowe utrudnienie: to Pisarze narzucili gatunki do wybranego tematu (zbiór kilkunastu propozycji przygotował Romecki).
Aby awansować do Półfinału, trzeba w parze z innym uczestnikiem pokonać wylosowanego przeciwnika z Drużyny Fioletowej. Jeśli wydarzy się inny scenariusz, niż zwycięstwo dwóch par, o awansie do 1/2 zadecydują Forumowicze w ankiecie (na podobnych zasadach jak ostatnio).

Jeśli wcześniej nie zgadniecie wszystkiego w Giełdzie nicków, pozostałe informacje (imiona Pisarzy, losowanie par i konkurentów, gatunki, tematy) wieczorem. :batman:
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

Rozmowy o ToPA2018

42
Av wyjaśnij jak półgłówkowi na przykładzie P+R+Ithi
Do półfinału awansuje para czy jeden z userów?
Bo ja to rozumiem tak:
P+R >2 Ithi = wchodzi lepszy z P/R
P+R < 2 Ithi = wchodzo Ithi
Czy jak?
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar

Rozmowy o ToPA2018

43
mi się wydaje, że:
P+R >2 ithi = wchodzi P i R
i trochę fantastyki
P+R < 2 ithi = nikt nie wchodzi
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Rozmowy o ToPA2018

44
A powinno:
P + R > 2 Ithi = wchodzą P i R - by się potem bić
P + R < 2 Ithi = wchodzą Ithi i lepszy z P&R - by się potem z Ithi bić :)
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Rozmowy o ToPA2018

45
ithilhin pisze: mi się wydaje, że:
P+R >2 ithi = wchodzi P i R
Tak.
ithilhin pisze:i trochę fantastyki
P+R < 2 ithi = nikt nie wchodzi
Nie :)
Faraon pisze: Jeśli wydarzy się inny scenariusz, niż zwycięstwo dwóch par, o awansie do 1/2 zadecydują Forumowicze w ankiecie (na podobnych zasadach jak ostatnio).
G.

Rozmowy o ToPA2018

46
P.Yonk pisze: A powinno:
P + R > 2 Ithi = wchodzą P i R - by się potem bić
P + R < 2 Ithi = wchodzą Ithi i lepszy z P&R - by się potem z Ithi bić
W sumie ma to sens, bo jeśli "lepszy" wyciągnie "gorszego" ponad 2 Ithi to awansują U1 i U2 nawet w sytuacji U1 > Ithi > U2
Tylko niech Farorz potwierdzi że tak jest :P

Wróć do „Turniej o Puchar Administratora 2018”