391

Latest post of the previous page:

jest progres! znam już dwie!

[ Dodano: Sob 03 Lis, 2012 ]
o. po poście ancepy nawet trzy.

[ Dodano: Sob 03 Lis, 2012 ]
jaa, mam cztery!
ObrazekObrazekObrazek

392
Mam Chii, Pilifa i Thany. Paru się domyślam, ale niepewnie. ;)

Mój za prosty? ;)
Ostatnio zmieniony sob 03 lis 2012, 19:57 przez ancepa, łącznie zmieniany 1 raz.

395
Kiedy będzie można ujawnić swoje typy postaci innych użytkowników?
Opowiadaj. Zachowaj rytm i opowiadaj. Mów o swoich klęskach, niespełnionych marzeniach, pierwszych miłościach, o dniu, kiedy miałeś wszystkiego dość, o tej jedynej, dla której chciałeś się zabić, o tym że nie wszystko ci się udaje. Ja będę słuchał. A potem spiszę historię twojego życia.

396
Jutro. Od rana.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

397
Ponieważ poprzestawiały mi się dni, myślałam, że to dziś. Wiecie, jaka byłam rozczarowana, kiedy załapałam, że dziś dopiero sobota?! :lol:
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

398
U mnie za dużo powiązanych nazw. Znaleźć to rzecz banalna. :) Nie załapałem, że chodzi tu o zamaskowanie postaci. Jakoś odniosłem wrażenie, że wręcz przeciwnie.
"Mówię sam do siebie, ale ponieważ cenię sobie swoją opinię, nadałem sobie tytuł doktora." Erich Segal

Sky Is Over

399
Konrad Chris pisze:Znaleźć to rzecz banalna.
Wcale nie taka banalna. Udało się, ale łatwo nie było. ;)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

400
Bo wcale nie chodzi o maskowanie postaci. Nie gramy w zagadki historyczne :) Te emocje, związane z odkrywaniem tożsamości bohaterów, to taki efekt dodatkowy ćwiczenia. Maskowanie było w ubiegłym roku i naprawdę udało się świetnie.
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.

401
Wcale nie chodziło o zamaskowanie postaci, tylko w takim ujęciu ona sama się maskuje. Przecież nie powie: "Jestem Józef Stalin i wczoraj zdechłem."
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

402
Jestem bardzo ciekawa, czy zgadłam kim jest ostatnia postać!

404
To jak już wszyscy skończyli to ja zabieram się za czytanie i będę próbował zgadywać.
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

405
Mam pytanie do osób, które odgadły moją postać. Czy znaliście ją wcześniej ? Czy spotykacie się z nią po raz pierwszy?

A to lista moich typów:

Adrianna - Maria Skłodowska-Curie
ancepa - Urlich von Jungingen
B.A. Urbański - Jadwiga Andegaweńska
Caroll - Karol Szymanowski
Chii - Marilyn Monroe
dorapa - Stefan Starzyński
Konrad Chris - Antoni Aleksander Iliński
Luka w pamięci - Wisława Szymborska
mdrv - Steve Jobs
padaPada - Nietzsche
Pilif - Maria Skłodowska-Curie
Rubia - Bona Sforza
Thana - Seneka Młodszy
zaqr - Jan Bytnar „Rudy”
Opowiadaj. Zachowaj rytm i opowiadaj. Mów o swoich klęskach, niespełnionych marzeniach, pierwszych miłościach, o dniu, kiedy miałeś wszystkiego dość, o tej jedynej, dla której chciałeś się zabić, o tym że nie wszystko ci się udaje. Ja będę słuchał. A potem spiszę historię twojego życia.

406
[krzyk] Thana! Precyzuj, czy mamy robić jedną postać czy kilka! [/koniec krzyku]

Jestem nadgorliwcem, wszystkich za to przepraszam.
Dzwoń po posiłki!

Wróć do „Dzikość Umysłu II”