AndrzejQ leci Maraton. Codziennik Beznadziejny 09.19 - 09.20

1
Parę razy przygotowywałem się do maratonów.Takich na dystansie 42,195 km. Niektóre udało się pobiec, inne z różnych względów musiałem odpuścić. Ale na pewno wiem bardzo dużo o przygotowaniach do biegu na takim dystansie. O tym , że tylko systematyczna praca zgodnie z planem gwarantuje sukces. Że maraton nie wybacza - błędów, zadufania, wiary, że jakoś to będzie. Brutalnie weryfikuje nadmierną pewność siebie. Tutaj wszystko jest proste: albo przez kilka miesięcy realizujesz swoj plan, albo w okolicach 35 kilometra schodzisz z trasy, gdy kolejny krok do przodu sprawia niewyobrażalny ból, nadążasz?
Myślę sobie, że z pisaniem książki jest podobnie.Tyle, że mam w tej dziedzinie nieporównywalnie mniejsze doświadczenie. Zaczynam od zera. Sprowadzony na ziemię. Pozbawiony złudzeń. Zadający sobie pytanie: na co mi to, a tym bardziej reszcie świata? Ale chcę to zrobić! Będzie tak : Od początku września 19 do końca września 20, będę pracował nad moją historią. Systematycznie . Nie wiem, czy dotrę do mety. Może to nie dla mnie. Wiem jedno.Jeśli mi się uda, to tylko tutaj, pośród Was. Łatwo nie będzie. To nie maraton. Nie wszystko zależy ode mnie.Za to na pewno będzie to ciekawym doświadczeniem. Trzymajcie kciuki!
Pamiętaj: kiedy ludzie mówią ci, że coś jest źle lub nie działa na nich, prawie zawsze mają rację.Natomiast kiedy mówią ci, co dokładnie nie działa, i radzą, jak to naprawić, prawie zawsze się mylą.
Neil R. Gaiman

3
ithi pisze: Powodzenia i trzymam kciuki.
Dziękuję. Mam nadzieję, że nie używasz ich do pisania. Będą mi bowiem długo potrzebne ;)
Pamiętaj: kiedy ludzie mówią ci, że coś jest źle lub nie działa na nich, prawie zawsze mają rację.Natomiast kiedy mówią ci, co dokładnie nie działa, i radzą, jak to naprawić, prawie zawsze się mylą.
Neil R. Gaiman

6
Romecki pisze: Będziemy tu razem z Tobą :)
Już się boję :)
Mane Tekel Fares pisze: Moje kciuki już zaciśnięte. Swoją postawą możesz zmotywować innych. Mówiąc szczerze od miesiąca nie napisałem słowa. A to bardzo źle. W każdym razie, do boju.
Napisałeś 25 słów. Czyli nie ma mowy o blokadzie :P
Neil R. Gaiman

10
AndrzejQ pisze: Nie wiem, czy dotrę do mety. Może to nie dla mnie.
Co to za podstawianie nogi sobie samemu, już na pierwszym kilometrze? - krzyczy wyimaginowany trener. - To chcesz biegać, czy chcesz tylko myśleć, że chciałbyś biegać?
Dałeś radę przebiec prawdziwy maraton - to znaczy, że masz w sobie potencjał do systematycznej pracy i treningów. Czy gdy biegłeś maraton, to skupiałeś się na tym, co boli, czy na przebiegnięciu kolejnych metrów, kilometrów?
Dasz radę, tylko nie strzelaj sobie w kolano na samym początku, bo bez kolana może być ciężko - aczkolwiek niektórzy i to potrafią.

Powodzenia!
https://pisarzdowynajecia.com

11
katamorion pisze:
AndrzejQ pisze: Nie wiem, czy dotrę do mety. Może to nie dla mnie.
Co to za podstawianie nogi sobie samemu, już na pierwszym kilometrze? - krzyczy wyimaginowany trener. - To chcesz biegać, czy chcesz tylko myśleć, że chciałbyś biegać?
Kiedy ja naprawdę nie wiem... Jeśli pisanie będzie mi w stanie dostarczyć tyle adrenaliny, co bieganie, wówczas może coś z tego będzie. Póki co, moja klawiatura składa się przede wszystkim ze znaków zapytania.

Dziękuję!
Neil R. Gaiman

14
Wolha.Redna pisze: Kibicuję mocno :)
Merci beaucoup, Madame!

Added in 42 seconds:
Czarna Emma pisze: Powodzenia!
Dziękuję i wzajemnie!
Neil R. Gaiman

15
Zmarnowałeś okazję, by zatytuować ten temat "Beznadziennik" :)
Ja też trzymam kciuki z całkowicie egoistycznych pobudek (o ile nadal mówimy tu o historii Cisowskiego). Czytałam trochę wersji surowej i powiem szczerze, że jeśli wersja dopracowana będzie o tyle lepsza od wersji blogowej, o ile wrzucony tutaj poprawiony początek, to ja chcę tę książkę przeczytać. Nawet, jeśli Adam nadal będzie najbardziej prostolinijnym i ufnym szpiegiem na świecie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Maraton pisarski”