Redna - dziennik motywator nr 3 - coś całkiem nowego

1
Miałam pisać część 2 fantasy, ale chwilowo wena i motywacja gdzieś sobie poszły, natomiast pojawił się pomysł na młodzieżowy obyczaj. Mam tytuł, bohaterkę, mam zarys fabuły, biorę się zatem do pisania. Nie wiem wprawdzie, czy będę umiała pisać "po młodzieżowemu", bo nigdy nie próbowałam. Ale spróbuję, najwyżej stwierdzę, że to nie ta ścieżka.
No to do dzieła.
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

"Between the devil and the deep blue sea".

7
Też trzymam kciuki!
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

9
No więc, miałam przerwę w obyczaju, młodzieżówka nie wypaliła. Ale mogę wykorzystać już założony wątek do nowego projektu, czyli obyczaju dla dorosłych, z wątkiem psychiatrycznym. Jestem pełna wątpliwości (zaraz się okaże, że sadzę błąd za błędem), ale jednocześnie mam pomysł, jest jakaś oś fabularna, no i świeżość tematu, a tego mi brakowało w zmaganiach z fantasy.
Naklepałam dziś 10 k. Narracja pierwszoosobowa, bohaterkami są dwie siostry. Roboczy tytuł w związki z tym brzmi: "Ballada o dwóch siostrach".
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

13
Kolejne 10 k, łącznie 20 k. Mam wrażenie, że to bełkot. Pewnie dlatego, że wychodzi taka "proza psychologiczna", czyli rzeczywiście takie trochę bez konkretu ;) nie trzeba riserczować detali średnowiecznych zamków ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Maraton pisarski”