Pracują jednocześnie nad kilkoma opowiadaniami. Dla porządku grupuję je sobie w projekty.
Projekt 1. Opowiadanie na konkurs literacki. Cel to 12k znaków ze spacjami. Dziś napisałem ok. 4-5k. Łącznie mam chyba z 8k. Piszę ręcznie więc na razie nie wiem dokładnie. Akcja ładnie się klaruje. Mam nadzieje, że po przepisaniu wyjdzie mniej niż szacuję, bo mam dopiero kilka scen wstępu.
Projekt 2. Przygoda H.S. To chyba będzie pierwsze opowiadanie po kilku latach, które będzie się dziać w moim wykreowanym świecie. Tekst zaczęty, czeka w kolejce.
Projekt 3. Opowieść o upadku startup'u. Wprawka obyczajowa. Tekst prawie skończmy, pisany na papierze więc trzeba przepisać, dopracować kilka scen i doszlifować. Wrzucę na forum fragment - zobaczymy co będzie.
Projekt 4. Parodia o pracy w korporacji. Materiał już zebrany, trzeba opracować i zacząć pisać. Oj będzie się działo

Projekt 5. Upadek boga. Wprawka, ćwiczenie na narrację pierwszoosobową. Tekst prawie skończony. Wrzuciłem na forum fragment, zebrałem oceny. Opowiadanie trzeba poprawić i dopisać zakończenie.
Mam pomysł na kolejne opowiadanie, został już napisany pierwszy rozdział. Zastanawiam się czy nie połączyć tego z projektem nr 4. Pomysł to życie w Polsce przyszłości, gdzie reformy pewnej partii zostały wprowadzone z sukcesem. Taki Orwell A.D 2027.
Osobnym projektem bez numerku są u mnie źródła. Kuleję w szczegółach; nie mam np. pojęcia o koniach, walce bronią białą, strzelaniu z łuku itp. Korzystając z bardzo dobrego opracowania epoki średniowiecza sporządziłem listę lektur do przeczytania i opracowania. Część z nich kupiłem, kilka skserowałem i oprawiłem. Leżą w kolejce do przeczytania.