Dziennik anowi

76

Latest post of the previous page:

Oj no przestań :hug:
Risercz ma być na jutro.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Dziennik anowi

77
Hej :) Proponuję napisać ot tak jeszcze kawałek bez researchu i dać do tuwrzucia. Łomot jaki dostaniesz zmotywuje Cię do zagłębienia się w temat ;)
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

Dziennik anowi

78
ithilhin pisze:Oj no przestań :hug:
Risercz ma być na jutro.
Nie dość, że leniwa jestem, to w dodatku , gdy ktoś mi coś narzuca, tym bardziej nie jestem w stanie tego zrobić. Chyba że stanęłabyś nade mną... Masz wolny weekend może?
iris pisze: Hej :) Proponuję napisać ot tak jeszcze kawałek bez researchu i dać do tuwrzucia. Łomot jaki dostaniesz zmotywuje Cię do zagłębienia się w temat ;)
:)))) Sama wiem, że się toto do niczego nie nadaje. Także dziękuję, ale nie :P

Dziennik anowi

79
Nie miałam na myśli, że sie nie nadaje :) Bardziej chodziło mi o to, że nie chce Ci sie robic reserchu. Skoro tak, napisz bez - na Wery od razu wyłapią, że go brakuje i z tego tytułu będzie łomot. A sama mówiłaś, że potrzebujesz, żeby Cie ktoś kopnął ;)
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

Dziennik anowi

80
iris pisze: Nie miałam na myśli, że sie nie nadaje :) Bardziej chodziło mi o to, że nie chce Ci sie robic reserchu. Skoro tak, napisz bez - na Wery od razu wyłapią, że go brakuje i z tego tytułu będzie łomot. A sama mówiłaś, że potrzebujesz, żeby Cie ktoś kopnął ;)
Iris, ale ja nie mogę nic napisać bez tego researchu. Bo to tak, jakbyś chciała opisać mecz (w sensie z komentarzem komentatora), a nie wiedziałabyś, jak krzyczy taki porządny komentator.
Wstydzę się i lenistwa, i tego, że nie wiem. Taka wstydliwa ostatnio jestem. I chyba bezczelna niestety :?

Dziennik anowi

83
anowi pisze: Nie wiem, czy to ithilhin, czy może wstyd, ale risercz is dan. Jupij :D
czyli piszesz? :twisted:

ps. gratki :hug:
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Dziennik anowi

84
ithilhin pisze:
anowi pisze: Nie wiem, czy to ithilhin, czy może wstyd, ale risercz is dan. Jupij :D
czyli piszesz? :twisted:

ps. gratki :hug:
Staram się. Choć, gdy czytam po chwili to, co napisałam, płakać mi się chce. Takie to dobre. A takie to dooobreee. Takie to dooobre. Taki żarcik :P
Ale stwierdziłam, że muszę się odblokować, bo miną kolejne 4 lata, a ja nadal będę się lenić.

Dziennik anowi

85
Mi pisanie codziennie dobrze zrobiło na blokadę.
gosia

Obrazek

Dziennik anowi

86
ithilhin pisze: Mi pisanie codziennie dobrze zrobiło na blokadę.
Siedzę właśnie w pracy i piszę. Tylko nikomu nie mów. Ani jednemu, ani drugiemu szefowi, bo mnie z pracy wyrzucą.
Wychodzi na to, że jestem w stanie w tygodniu naskrobać ok. 10 tys znaków. To maksymalna ilość, bo robię to w pracy, od poniedziałku do piątku. Jak widzisz więc - wieeel lat strasznego tłuczenia w klawiaturę mnie czeka :lol:

Dziennik anowi

87
10 tys tygodniowo to super wynik. byle regularnie.
gosia

Obrazek

Dziennik anowi

88
ithilhin pisze: 10 tys tygodniowo to super wynik. byle regularnie.
Policzyłaś to sobie? 10 tys. x 4 tygodnie = 40 tys. miesięczne. I te 40 tys. x 12 mies. to zaledwie 480 tys. w rok. Jeśli ma powstać cała książka muszę napisać 2x więcej, by móc to potem pociąć, wyrzucając bzdury.
Jejku, i po co ja to liczyłam? Teraz mi jeszcze smutniej :?

Dziennik anowi

89
480 tys to jest spoko. Nie zakładaj,że musisz mieć więcej, żeby wycinać. Poza tym wiadomo, że są tygodnie gdzie pisze się więcej.
Będzie dobrze :hug:
gosia

Obrazek

Dziennik anowi

90
ithilhin pisze: są tygodnie gdzie pisze się więcej.
Ależ z Ciebie optymistka :D
Ja bym raczej powiedziała, że będą tygodnie, kiedy będę pisała jeszcze mniej.
No, ale już nie narzekam. Powiedz, gdzie Ty ślęczysz w swoim pisaniu? Istnieje Twój dziennik, gdzie ja mogę poudawać optymistkę? :P

Dziennik anowi

91
Gdzieś tam był :)
Ale go nie aktualizuję :P
gosia

Obrazek

Wróć do „Maraton pisarski”