uniwers: coniedziennik

156
Status report:
- W czerwcu zamknąłem "Konstelację punktów zwrotnych" (opowiadanie na prawie 100k znaków na bazie tekstu ToPA) i trafiłem z nim w inny target niż zazwyczaj.
- "Wieczny buntownik" (tom 1 głównej trylogii mojego cyklu) wyszedł niedawno w wersji papierowej. Kto jeszcze nie zamówił, lepiej niech to zrobi!
- "Operacja »Casablanca«" (tom 2 głównej trylogii mojego cyklu) jest po pierwszej iteracji poprawek redakcyjnych.
- "Powrót demonów przeszłości cz.1" (połowa tomu 3 głównej trylogii mojego cyklu) dostał poprawki wskazane przez bety i czeka teraz na dopisanie dwóch-trzech scen.
- Robię sobie przerwę, żeby naładować baterie.

Joł! :twisted:
Dark side of the Force

Odwiedź mój fanpejdżObadaj moje książkiNa Esensji też jestem

158
Status report:
- "Powrót demonów przeszłości cz. 1" - dodałem 3 sceny i nieznacznie rozbudowałem ostatnią scenę z królem. Na liście zostało podkreślenie dwóch wątków (Heks vs Alina, przeszłość Drayli) i większe rozgraniczenie charakterologiczne Nite i Drayli.
- "Powrót demonów przeszłości cz. 2" - szczegółowa rozpiska wątków już jest. Można pisać tekst właściwy. Celuję w minimum 700k, bo po co się ograniczać? :P
Dark side of the Force

159
Status report:
- Rozdział 19 napisany i wbity w komputer (33,7k).
- Rozdział 20 napisany, czeka na swoją kolej do wbicia komputer (jakieś 30k).
- Dobiłem do 200 stron rękopisu.
- Licząc do rozdziału 19, powieść waży 732,6k.

No to za mną dwa ciężkie rozdziały z retro- i introspekcjami. Teraz rozdział 21 z odtrutką, czyli akcja, akcja, akcja!
Dark side of the Force

161
Utarg:
- całość: 839,7k, w tym:
- tom 1: 699,2k
- tom 2: 140,5k

Status:
- Przepisany materiał rozdziałów od 20 do 23.
- Na razie ciągnę jeden wątek (Heks+Nite+reszta kosmicznej bandy), żeby się nie wybijać z rytmu.
- Wbrew pierwotnemu planowi, rozbiłem R22 na R22 i R23. Ma to więcej sensu pod kątem przyszłego dopchania drugim wątkiem.
- I dlatego rozdziały nr 22 i 23 mają połowę docelowej objętości, bo brakuje w nich wątku ziemskiego.
- Jak dociągnę do końca wątek kosmiczny, to się przełączę na wątek ziemski.
- W weekend poczyszczę sobie R19-23.
- To może być fajna metoda: napisać ręcznie 2 rozdziały, przepisać, napisać 2, przepisać, sczytać wszystkie 4, zapętlić.
- Zmęczyłem się :P

PS. Ten projekt zacząłem dokładnie 01.01.2019 o godzinie 18:07. Także klepię tę powieść już trzeci rok :sciana: Platynowy Ślimak dla mnie!
Dark side of the Force

164
uniwers pisze: (wt 05 sty 2021, 23:55) To może być fajna metoda: napisać ręcznie 2 rozdziały, przepisać, napisać 2, przepisać, sczytać wszystkie 4, zapętlić.
Już się zgubiłam. :P Ale jak działa, to działa!
Powodzenia.
Istnieje cel, ale nie ma drogi: to, co nazywamy drogą, jest wahaniem.
F. K.

Uwaga, ogłaszam wielkie przenosiny!
Można mnie od teraz znaleźć
o tu: https://mastodon.social/invite/48Eo9wjZ
oraz o tutaj: https://ewasalwin.wordpress.com/

Wróć do „Maraton pisarski”