Opowiadanie w 13 dni?

17
Update: Jednak udało mi się napisać około czterech tysięcy znaków w dniu ósmym.

Raport z dnia 9
Sześć tysięcy siedemset znaków. Jest dobrze.
MaciejŚlużyński pisze:
A mnie bardziej ciekawi, o czym to opowiadanie jest, czy ma początek, środek i koniec, jaki to gatunek i co zamiarujesz z nim zrobić po napisaniu ;-)
Jak teraz powiem o czym jest to nie będzie niespodzianki. Mogę tylko zdradzić, że jest to science-fiction. Stworzone w mocno zmodyfikowanym uniwersum moich poprzednich opowiadań (za wyjątkiem "Buntu").

Opowiadanie w 13 dni?

20
mati212, wprawdzie regularne pisanie to dobry nawyk (którego jeszcze nie posiadł żem), ale pośpiech wskazany jest przy a) biegunce i b) łapaniu pcheł.
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Opowiadanie w 13 dni?

21
Raport z dnia 13
Trzy tysiące znaków. Odliczając wszystkie dni w których - z różnych przyczyn - byłem wyeliminowany z pisania, okazuję się że, pisałem łącznie przez jakieś osiem dni. I dlatego też przedłużam czas pisania opowiadania do środy. A co mi tam - nie muszę się przecież śpieszyć.

Opowiadanie w 13 dni?

24
merkuriański
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Opowiadanie w 13 dni?

29
Czy to naprawdę w pisaniu liczy się ilość, a nie jakość?
Przecież wszyscy znamy słynne krótkie i smutne opowiadanie Hemingwaya:
„Na sprzedaż: dziecięce buciki, nigdy nienoszone”

6 wyrazów, 42 znaki (bez spacji), w wersji oryginalnej 28 znaków.
Czyż to nie genialne? :)
"W internecie znajdziecie tylko najprawdziwszą i jedyną słuszną oraz absolutną prawdę"
- Albert Einstein :lol:

Opowiadanie w 13 dni?

30
Jundi pisze: Przecież wszyscy znamy słynne krótkie i smutne opowiadanie Hemingwaya:
„Na sprzedaż: dziecięce buciki, nigdy nienoszone”

6 wyrazów, 42 znaki (bez spacji), w wersji oryginalnej 28 znaków.
Czyż to nie genialne? :)
Owszem, genialne ale ja geniuszem nie jestem i raczej nie będę. Serio, starałem się żeby było jak najkrótsze. Tylko że nie wyszło.

Added in 2 hours 57 minutes 55 seconds:
Raport z dnia 17
Skończyłem!

Statystyki są takie:
- 50708 znaków
- 7522 słowa
- 15 stron
- i dwa tygodnie pracy.

Opowiadanie powinno pojawić się na Wery jeszcze dzisiaj.

Added in 5 minutes 52 seconds:
O tutaj: http://weryfikatorium.pl/forum/viewtopi ... 93&t=20009

Opowiadanie w 13 dni?

31
No i widzisz, pośpiech Cię zgubił, bo ja po kilku akapitach podziękowałem, widząc tę liczbę powtórzeń, złych odmian, głupotek... Masz surowiec, ale naucz się go poprawiać, zanim komuś pokażesz, bo furda tam ja, ale wydawcy czy redaktorzy w pismach to już Ci nie wybaczą i zaliczysz kosz.
Mówcie mi Pegasus :)
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak
ODPOWIEDZ

Wróć do „Maraton pisarski”