Mój dziennik sztampowego fantasy

111
Słanie planuję na mniej więcej luty. Powinnam mieć wtedy gotowe zarówno Elfy 1 w wersji 2.0, jaki i Elfy 2. Ale jeszcze nie wiem, jak zamierzam to słać. Bo to trudno określić dylogią. To dwie niezależne historie, zaledwie powiązane światem. Chociaż Elfy 2 najlepiej w mojej ocenie działają jako prequel do Elfów 1. Ale z kolei Elfy 1 w wersji 1.0 trafiły już do wydawniczych skrzynek dość dawno, żeby przestać czekać na odpowiedzi. Dlatego właśnie tworze wersję poprawioną.
Podsumowując: będę mieć dwie powieści w stanie "do słania" w lutym, ale którą wyślę to jeszcze niewiadoma.
Jagoda, elfy i świnki morskie

Mój dziennik sztampowego fantasy

121
Elfy 1 się betują. Chociaż głównie czekają, aż ktoś je zbetuje, jakiś kryzys na rynku bet na początku roku :lol:
Elfy 2: no cóż, próbowałam poprawiać, ale idzie kiepsko. Troszkę ze dużo problemów ma ta powieść. Na chwilkę odstawię, bo głównie otwieram plik, a potem robię tak: :sciana:
Na teraz wracam do projektu anielskiego: mam tam 150k całkiem solidnej bazy. Plan zakłada napisanie tym razem czegoś krótszego, tak na 400k surówki, bo i tak w pierwszych poprawkach teksty mi puchną.
Jagoda, elfy i świnki morskie

Wróć do „Maraton pisarski”