16

Latest post of the previous page:

Podejrzanie sobie chwalicie ów tekst, dobrzy ludzie... Mnie wydawał się taki sobie, ale cóż, widać nie jestem Archetypem Czytelnika. ;)

Dzięki za pozytywne opinie, są dość budujące - zwłaszcza w świetle tego, że ma powieść okazała się zbyt siermiężna by zakwalifikować mnie do drugiego etapu konkursu Literacki Debiut Roku. Jak zwykle strasznie mnie takie coś odrzuca od pisania - dlatego cieszę się, że nastukałem sporo drugiego tomu w ramach maratonu pisarskiego.

A karaluszkowatą miniaturkę posłałbym na pewien konkurs na opowiadanie futurystyczne, ale cóż, nie przyjmują tekstów już publikowanych... i Jacek Dukaj w jury tak jakby trochę zniechęca. ;)
Don't you hate people who... well, don't you just hate people?

17
Przeglądam sobie spokojnie forum i nagle trafiam na tę o to miniaturkę, którą zaczynam z nudów czytać. Po chwili - mówiąc krótko - pochłonęło. I niebywale zaskoczyło. :)
Uwielbiam taki styl pisania. Jeśli dodać do tego brak zgrzytów, tą jakby ogładę, to powstaje świetny tekst, który jakoś wbija się w pamięć. I w fajny sposób fabuła zatacza koło (było to już powiedziane, a raczej napisane, lecz nie mogę odmówić sobie przyjemności dodania tego). :)
Jeszcze całe życie przede mną. Brzmi przerażająco.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Najlepsze z prozy”