16

Latest post of the previous page:

Piszę co mi się podoba. Gdyby był dział "Najgorsze" to TOP10 zajmowały by moje teksty, a tak jest czym oko Cieszyć, jak np. Ty piszesz :D
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

17
malo, malo glosow tu mamy... a mysle ze mamy wiecej niz 12 dobrych tekstow... ja oddaje glos na opowiadanie Geraminium uzytkowniczki icy_joanne, jedno z sympatyczniejszych jaki mi sie znalezc udalo ale bylo jeszcze pare innych dobrych, moze wspomne o nich jak odnajde
Tych wszystkich którzy upajają się zgiełkiem mass mediów, kretyńskim uśmiechem reklamy, zaniedbaniem przyrody, brakiem dyskrecji wyniesionym do rzędu cnót, należy nazwac kolaborantami nowoczesności.

18
Dobra, pojęczę sobie.

Oddaję głos na stary, zapomniany tekst:

chomoon - "Ostatni ludzie na ziemi"

Do dziś go pamiętam i wciąż ostatnie słowa uderzają we mnie młotem. Może się nie znam, ale uważam, że ten tekst ma w sobie coś wyjątkowego i nie powinien zaginąć w gąszczu innych.

Noo... to wszystko, co miałem do powiedzenia :twisted:

Z poważaniem, autor: Kanadyjczyk

19
hej wszystkim,

stawiam wniosek, żeby tekst Kana Z poważaniem [sf], już w zweryfikowanych, przenieść do działu najlepsze z najlepszych. Naprawdę serio chwycił mnie za serce, jest równy od początku do końca, nie trzeba nic doszlifowywać (bym tylko wyedytowała mu akapity, żeby był czytelniejszy), ma ładne przesłanie, wartość poznawczą - krótko mówiąc, chciałabym, żeby nie zniknął Kmiotkom z oczu Smile, bo jest wart przeczytania.

Zuz
w podskokach poprzez las, do Babci spieszy Kapturek

uśmiecha się cały czas, do Słonka i do chmurek

Czerwony Kapturek, wesoły Kapturek pozdrawia cały świat

21
Ja też, choć... Jacek ma racje... Ja wybrałabym Krajobraz do najlepszych ale tak czy siak... miejsce w panteonie mu się należy :) a jako iż wszystkie teksty są świetne, równie dobrze może tam wylądować ten :)

Popieram! Popieram! Popieram!
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

22
Tak Arri, "Krajobraz z płonącym słoniem w tle" - jestem pod wrażeniem. Wykonania, formy i klimatu.

I "Pana Johna".

Nic nie stoi na przeszkodzie, by więcej tekstów Kana otrzymało laury.

23
To zmieniam front i popieram Jacka! :) Krajobraz powoduje opad szczęki :P

to co wrzucamy do najlepszych? :P
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

24
ok, ja też lubię inne teksty Kana. Popieram Krajobraz, ale podtrzymuję też Z poważaniem. Co nam szkodzi, to są naprawdę dobre teksty i antologia Kana może a nawet powinna wejść do perełek forum.

:)
w podskokach poprzez las, do Babci spieszy Kapturek

uśmiecha się cały czas, do Słonka i do chmurek

Czerwony Kapturek, wesoły Kapturek pozdrawia cały świat

26
Dobra, skoro Lan pozwoliła mi tu porozrabiać, ja się tym zajmę. Muszę sprawdzić propozycje i to, co już mamy, czyli łasic ma pełne łapki roboty. Ale fajnie XD
"Niechaj się pozór przeistoczy w powód.
Jedyny imperator: władca porcji lodów."

.....................................Wallace Stevens

27
Przypominam, że tu są tylko zgłaszane teksty, a dyskusje prowadzimy w dziale "dla weryfikatorów"
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

28
Spoko, zapamiętam.
"Niechaj się pozór przeistoczy w powód.
Jedyny imperator: władca porcji lodów."

.....................................Wallace Stevens

29
Oki jak mamy kogoś kto się tym zajmuje to ja zgłaszam tekst:

"Kształty rzeczy, które nadchodzą" - Patren

co prawda jest jeszcze weryfikowany, ale jak dla mnie jest świetny
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

Wróć do „Najlepsze z prozy”