Ludzie Godziny Czwartej [Dark Fantasy/Urban Fantasy]

16

Latest post of the previous page:

Wow, zupełnie zapomniałem o tym, że zapostowałem tu to opowiadanie. Minęło trochę czasu...

Dziękuję wszystkim za pozytywny odzew. To stary tekst i dziś czytam go z odrobinę z zażenowaniem, ale Wasze opinie naprawdę podniosły mnie na duchu. Cieszę się, że przemówił do tylu osób.

Piszę, by poinformować, że po ponad dekadzie zdecydowałem się powrócić do świata Ludzi Godziny Czwartej. Skończyłem niedawno opowiadanie, w którym powracają cisze, Mrok i Pandora, a przynajmniej jeden wątek zasygnalizowany w tekście otrzymuje coś w rodzaju emocjonalnego zamknięcia. Tekst nosić będzie tytuł "Ślepa uliczka" i niedługo zostanie opublikowany w ramach otwartego projektu literackiego, nad którym pracuję z kilkorgiem pisarzy i pisarek. Nie jestem pewien na ile regulamin Weryfikatorium pozwala tu na reklamowanie tego typu zewnętrznych inicjatyw, a jeśli - to czy jest to odpowiednie miejsce.

Jeszcze raz dzięki. To był dopiero powrót do przeszłości!

Ludzie Godziny Czwartej [Dark Fantasy/Urban Fantasy]

17
Misiael pisze: (sob 27 cze 2009, 15:29) Skinął głową

grzebiącemu w kontenerze na śmieci włóczędze. Ten odpowiedział mu identycznym gestem - minimalnym drgnięciem podbródka. Powitanie Ludzi Godziny Czwartej, duchowej wspólnoty bez jakichkolwiek wewnętrznych podziałów.
Świetny tekst, strasznie mi się ten moment podoba.

Widać że czujesz klimat młodzieżowych problemów a jednocześnie opisujesz to w dojrzały sposób - to sie nazywa wczucie w postać.
Misiael pisze: (sob 27 cze 2009, 15:29) - To tylko teoria - wyjaśnił Mrok - Ale wydaje się sensowna, a czego nam więcej trzeba?
Miły akcentem jest to że nie wrzucasz jednego rozwiązania, lecz pozwalasz czytelnikom na własną interpretację.

Opowiadanie bardzo mi sie podoba, mam nadzieje na więcej. Tyle tajemnic i niewyjaśnionych nazw. Wyglada to jak prolog to czegoś wiekszego i jeszcze ciekawszego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Najlepsze z prozy”