Cześć,
Mam na imię Tomasz, piszę od nie wiem, którego roku życia, na pewno od podstawówki. Ale w sieci opublikowałem coś po raz pierwszy jakieś 20 lat temu. Miałem bardzo długą przerwę od pisania, nie tylko publikowania. Życie itd. W 2012 to była moja końcówka, może to wynik przepowiedni Majów o końcu świata? Może się walnęli i chodziło o moje publikowanie? W międzyczasie pozwoliłem sobie coś wrzucić w 2019 na PortaluPisarkim, ale to raczej było sprawdzenie czy nadal potrafię. Teraz postanowiłem powrócić, jak fenek z pustyni, nie Feniks z popiołów, w glorii przyzwoitości, nie chwały, ale lubię to. Jestem na PP i Fantastyce.pl, a od dziś także u was.
Piszę głównie fantastykę, horror, s-f, ale zdarzało mi się tworzyć rzeczy osadzone w bardziej realistycznej rzeczywistości.
Lubię też czytać i komentować. Nie jestem z tych, co piszą, ale czytania unikają, a są takie osoby, niestety.
Pozdrawiam itd.
Cześć
2Będzie nam miło - a mnie szczególnie, skoro imiennik się trafił 
Mimo wszystko i tak muszę - gwoli obowiązku - przypomnieć, by najpierw zapoznać się z Regulaminami, Listem Powitalnym itp
Baw się dobrze, a przez zabawę ucz, szlifuj warsztat.

Mimo wszystko i tak muszę - gwoli obowiązku - przypomnieć, by najpierw zapoznać się z Regulaminami, Listem Powitalnym itp
Baw się dobrze, a przez zabawę ucz, szlifuj warsztat.
• "Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia" • "Jem kamienie. Mają smak zębów." •
• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •
• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •
Cześć
3Cześć, fajnie, że tu wpadłeś. Czytaj, komentuj, publikuj. No ogólnie baw się dobrze 

Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"