Cześć!

1
Cześć! Nazywam się Paweł, jestem architektem, zacząłem pisać w tym roku, choć książki są ze mną od zawsze.
Przygoda z literaturą zaczęła się, kiedy Tata na dobranoc czytywał przygody Pana Samochodzika i Tomka Wilmowskiego, co kontynuowałem sam, odkrywając powieści Karola Maya, w odpowiedzi na niekończące się koszmary senne. Kolejne lata spędziłem w sci-fi Asimowa, Herberta, Clarke’a czy niezliczonych powieściach z uniwersum Gwiezdnych Wojen. Podczas studiów zrobiłem rozbrat z fikcją, który poświęciłem na eseje architektów, książki poświęcone psychologii, filozofii czy też samorozwojowi. Szczęśliwie, powróciłem z długiej podróży i obecnie czytam różnie, od polskich autorów jak Twardoch, Żulczyk czy Radek Rak, aż po Kinga, którym zaraziła mnie Żona.
W pisaniu znalazłem metodę na uczesanie niepoukładanego umysłu. Moja komunikacja stała się bardziej przejrzysta i zwyczajnie szczera. Znalazłem w tym sposób na zagospodarowanie nadmiaru myśli, zamieniając je nie na lęki i obawy, ale na fabuły i historie. Chciałbym żeby to przywitanie, było kolejnym krokiem w tej ekscytującej wędrówce.
W tym miejscu kończę zawczasu, aby nie ulec własnej przywarze nadużywania słów i tworzenia rozbudowanych wstępów. Mam nadzieję, że będę mógł się z Wami lepiej poznać, zarówno komentując dokonania innych, jak i prezentując własne dzieła.

Cześć!

4
Cześć :) Fajnie, że tu trafiłeś. Dużo napisałeś o czytaniu (i fajnie!), a co pisujesz? Klimaty bardziej fantastyczne? Bardziej realne? Groza?
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

Cześć!

5
bozyslaw pisze: (sob 18 lis 2023, 13:42) Cześć Ela, niestety, team krasnoludy :)
:snooty: No trudno. Uniwersum Gwiezdnych Wojen i edycję tekstu, wybaczam Ci :hihi:
#team Stargate& StarTrek forever

Cześć!

6
Cześć, Adrianna, dzięki za powitanie!

W tym momencie siedzę w fantastyce, ale im bliżej końca, tym bardziej ciągnie mnie w stronę bardziej realnych klimatów i thrillerów/grozy.

Dzięki ela, szanuję wszystkie Star ..., ale Wars, to moja baza wypadowa do całej fikcji.

Cześć!

9
bozyslaw pisze: (sob 18 lis 2023, 13:42) niestety, team krasnoludy :)
Witaj przyjacielu! :D

Rozgość się i korzystaj z dobrodziejstwa tego miejsca ;)
Rem tene, verba sequentur (Trzymaj się tematu, a słowa przyjdą same)
Katon Starszy, zwany Cenzorem

Cześć!

10
Brzmi ciekawie. Co będzie dalej? :-)
Czuj się tu dobrze i korzystaj.
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

Cześć!

11
Michał123, Witaj! Celne skreślenie, porządnie mnie rozbawiło, chyba zaczyna się lepsza połowa dnia :D

Eldil, dzięki i witaj! Nadrabiam różne wątki z forum, jest tu mnóstwo ciekawych informacji. Jak tylko się oswoję, dołączam do dyskusji :)

Cześć!

13
Cześć Max !

Dzięki za powitanie :)
Max pisze: (śr 22 lis 2023, 13:36) Heh, myśli powinny być raczej nieuczesane, wszystkie.
:twisted:
Max pisze: (śr 22 lis 2023, 13:36)(Lubisz metal?)
Niestety rzadko słucham cokolwiek cięższego od hard rocka :P Jestem trochę pariasem muzycznym, i słucham starszych hitów, z zeszłego wieku i mieszam z dzisiejszym popem :ups:

Cześć!

14
bozyslaw pisze: (sob 18 lis 2023, 13:19) przygody Pana Samochodzika i Tomka Wilmowskiego
Chyba znalałem bratnią dusze XD. Choć Pana Samochodzika i Tomka czytałem już sam to nieodmiennie, własnie od nich zaczynałęm własną przygodę z książkami. Piekne lata 90te ;]
Cieszę się, że znalazłeś tę inspirującą drogę do porządkowania myśli. Jak coś wrzucisz będziemy mieli okazję dzielić się historiami i doświadczeniami. Jakieś konkretne gatunki w których piszesz czy nie zamykasz się w obrębie jednego?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”