Pytania do Małgorzaty Garkowskiej "ithilhin"

301

Latest post of the previous page:

Czy pani jest kobietą, ?
... Była to jedna z tych jasnych nocy, w których firmament gwiezdny jest tak rozległy i rozgałęziony, jakby rozpadł się, rozłamał i podzielił na labirynt odrębnych niebios, wystarczających do obdzielenia całego miesiąca nocy zimowych i do nakrycia swymi srebrnymi i malowanymi kloszami wszystkich ich nocnych zjawisk, przygód, awantur i karnawałów.

Bruno Schulz

304
Książkę chciałem kupić, pani książkę Madame, ale za droga na me sumienie...kupiłem dwa kilo pomarańczy :)
... Była to jedna z tych jasnych nocy, w których firmament gwiezdny jest tak rozległy i rozgałęziony, jakby rozpadł się, rozłamał i podzielił na labirynt odrębnych niebios, wystarczających do obdzielenia całego miesiąca nocy zimowych i do nakrycia swymi srebrnymi i malowanymi kloszami wszystkich ich nocnych zjawisk, przygód, awantur i karnawałów.

Bruno Schulz

306
Pani jest kobietą i daje mi trzydziestodniowy okres próbny, to spróbuję. Wielkie szczere dziękuję.

Bruno Schulz

307
Park pisze: (czw 20 sty 2022, 21:27) Książkę chciałem kupić, pani książkę Madame, ale za droga na me sumienie...
Na stronie wydawnictwa Pascal po taniości :)
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

308
Eldil pisze: (wt 01 lut 2022, 12:20) Na stronie wydawnictwa Pascal po taniości
to kupię gdzie indziej, jak kupię, sumienie jest bezcenne

Bruno Schulz

313
ale pikna okładka.
Poprzednie też wydawałaś we Flow? (Tak się chyba nazywa to wydawnictwo? Dobrze odczytałem z okładki?)
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

316
Targi Książki w Krakowie

Jak ktoś ma ochotę mnie zobaczyć, to będę w sobotę 29 października:

⏰15:00 Powieści z historią w tle. Sala Lwów C
Agnieszka Zakrzewska
Magdalena Witkiewicz
Małgorzata Garkowska
- panel poprowadzi Anna Sakowicz z wydawnictwa FLOW - rozmowa będzie transmitowana na Facebooku.

⏰ 16:00 stoisko D16
razem z innymi Autorkami z antologii "Sekrety Orientu" wydanej przez Wydawnictwo Miraż

⏰17:00 Agnieszka Zakrzewska, Małgorzata Garkowska - Stoisko Platona C68 zapraszamy na podpisywanie książek.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Wróć do „Strefa Pisarzy”