Pytania do Małgorzaty Garkowskiej "ithilhin"

272
Gdzieś widziałem tę okładkę. Mignęła mi ostatnio przed oczami... :hm:

Super! Gosia, wielkie gratki! :) :fajerwerki: :clap:
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

278
I co? Uważa ten pan, że zrobi w ten sposób karierę? Jako kto?
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

282
Na FB? A będzie można później gdzieś posłuchać?
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

284
Thano, mam informację od wydawcy, że potem będę miała klip ze spotkania. więc jeśli nadal jesteś zainteresowana to wyślę. ;*
a tutaj chyba można zobaczyć na FB:
https://www.facebook.com/watch/live/?v= ... _permalink
Z nerwów zapomniałam kto do kogo pisał listy i chyba jaką piramidalną bzdurę wygłosiłam :bag:
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Wróć do „Strefa Pisarzy”