2402
RELAY, RELAY! Przepraszam, mój błąd. Tiki najpierw robi z Endrju bóstwo prawie, potem mu marnie jedzie a na koniec focha - jak to nazwać?
tl;dr

Kawa moim bogiem.

2403
jest takie fajne słowo - użyłem go kiedyś na forum SFFiH - zdjęli mi za to konto... :/

*

Ok. - pogadamy o literaturze?

[ Dodano: Pią 21 Lut, 2014 ]
ravva pisze: o rany, ile to już lat jak "scyzoryk..." leciał w radiach z numerem 1 w toplistach?
nie wiem - o najmniej z 15, może 20... - nie chce mi się googlać ale pamięć zawodna.
hmmm... na studiach chyba byłem.

2405
Tiki pisze:
Andrzej Pilipiuk pisze:zechciej definitywnie uwolnić mnie od swojego towarzystwa.
W takim razie ostatnie pytanie do następcy tronu. Kiedy Korwin wprowadzi już w Polsce monarchię i koronuje się na króla (Janusz I Rurkowiec), to raczej i tak długo nie porządzi. To prawda, że to ty po nim wstąpisz na tron jako Andrzej I Pilipiuk-Wędrowycz?

Grimzon: Rozumiem, że nie potrafisz po dobroci się uspokoić. Po raz ostatni ostrzegam słownie. Takie stawianie dyskusji nie będzie tolerowane na tym forum.
grimzon, moze przestań ostrzegać i coś zrób, koleś przegina pałę mimo ostrzezeń, a moderacja ma to w odwłoku. Pogrzało cię, proporcje ci sie zaburzyły? od czego ty tu jesteś?

Grimzon:Był czas, że szukano moderatorów i można się było zgłosić. A teraz proponuję się uspokoić i następnym razem przemyśleć także swój post. A jeżeli coś ci się bardzo nie podoba zawsze możesz to zgłosić albo poprzez PW albo poprzez wbudowany mechanizm.
Ostatnio zmieniony pt 21 lut 2014, 21:10 przez ravva, łącznie zmieniany 2 razy.
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

2406
Andrzej Pilipiuk pisze:[ Dodano: Pią 21 Lut, 2014 ]
ravva napisał/a:
o rany, ile to już lat jak "scyzoryk..." leciał w radiach z numerem 1 w toplistach?

nie wiem - o najmniej z 15, może 20... - nie chce mi się googlać ale pamięć zawodna.
hmmm... na studiach chyba byłem.
Kawałek z 1995. 19 lat już!

2407
Óp pisze: Kawałek z 1995. 19 lat już!
Czuję się już cholernie stary... :|

[ Dodano: Sob 22 Lut, 2014 ]
Monivrian pisze:Andrzeju nad czym aktualnie pracujesz? Będzie nowy Wędrowicz w tym roku??
ano będzie... Tylko muszę przebrnąć przez to co mam rozgrzebane...

ech.

[ Dodano: Pon 03 Mar, 2014 ]
Zapraszam na bloga misji skalnej w Deir-el-Bahari - dodali nowe zdjęcia.

http://www.misjaskalna.blogspot.com/
https://www.facebook.com/misjaskalna
http://www.herhor.org.pl/

Jakby ktoś chciał wesprzeć polskich archeologów zbędną dychą, stówką czy poważniejszą kwotą - na pewno nie zmarnują - a numer konta tam znajdziecie.

2412
Andrzej Pilipiuk pisze:trzeba kiedyś zrobić zjazd członków Weryfikatorium.
wawka, za tydzień :-)
np. jak otworzę własną szkołę pisarzy - za jakieś 10 lat przy dooobrych wiatrach. ;>
czy ty nie miales tego zrobić juz jakis czas temu?

2413
miałem - ale nie przewidziałem głębokości kryzysu i do tego wszedł vat na książki. Gdyby nadal była chociaż taka koniunktura jak za Kaczorów - już by pewnie z tego coś było. Myślałem że zacznę pierwsze prace 3-4 lata temu.

W dwa lata rządów PiS-u nakłady mi się podwoiły. Czuło się że ludzie mają pieniądze, że częśc wydają na książki, Emigracja też kupowała dużo. Dziś już niewiele kupują - ściągają z chomików na taką skalę że polskie księgarnie które po 2004-tym otwarły się na zachodzie padły jak muchy..

Gdyby udało się ograniczyć skalę piractwa - byłbym bliżej celu.

Niestety żyjemy w kraju gdzie trudno się czegoś dorobić ciężką uczciwą pracą - od góry łupi nas nienasycony aparat władzy, od dołu jak czerwiki podgryzają tysiące drobnych cwaniaczków i złodziejaszków.

Ciężko - a jeszcze kredyt i rodzina na utrzymaniu.
Cholernie ciężko cokolwiek odłożyć.

Jestem spóźniony o dekadę.

[ Dodano: Pią 28 Mar, 2014 ]
Posiedziałem do drugiej w nocy ale zdołałem chyba wreszcie uporządkować sobie fabułę i lepiej spleść oba wątki...

Ciężko...

[ Dodano: Pią 28 Mar, 2014 ]
Na Rusi na Rusi
Tak widać być musi
Przyjdzie wolność to człowieka zadusi
A gdy wolność wejdzie w głowę
To nieszczęście już gotowe...

2414
Heeeej :-)
Słońce święci, zaorales kilka rzeczy, bedzie dobrze :-)

2415
po prostu muszę się trochę wziąć w garść :?
a taka masa rzeczy mi kompletnie nie idzie że

Tekst uporządkowany - trochę czasu na to poszło...

wywaliłem kolejną scenę - 10 napisanych stron poszło się bujać.
nie wiem czy da się ją jeszcze zrecyklingować i wykorzystać (pewnie tak)

to co trzeba powklejane w jeden plik w kolejności chronologicznej.

to na razie szkielet - sceny, dialogi, suche kości - pomiędzy nimi duuużo powietrza.
trzeba brać się za łatanie co powinno w ciągu powiedzmy 10 dni podwoić obecną objętość.

mam punkty węzłowe - jak skończę pracę nad częścią ekspozycyjną będę w stanie określić objętość docelową, wedle schematu 1/6 - 2/3 - 1/6.

dziś pewnie będzie ważna scena gdzie młoda ładna i niewinna panienka wpada na typa tak przesiąkniętego złem, że nawet nie zamierza jej gwałcić tylko od razu zlikwidować ;>

walczę walczę...

Wróć do „Strefa Pisarzy”