1819
To może teraz ja.
Trylogia o kuzynkach Kruszewskich, zapadła mi w pamięć. Te trzy książki wywarły na mnie ogromne wrażenie. Z chęcią przeczytałabym coś podobnego. Chciałam się zapytać, czy napisał Pan inne książki o podobnej tematyce, akcji, fabule, które mógłby mi Pan polecić? Ewentualnie coś, co napisał Pan w podobny sposób. W tych trzech książkach widać lekkość w pisaniu i właśnie coś takiego chciałabym znaleźć w innych książkach, napisanych przez Pana.

Pozdrawiam!

1821
Andrzeju, na stronie FS trafiłem na fragment Twojego nowego opowiadania. Na początku piszesz w nim:
Na stoliku obok leżała kserokopia kilku kartek „Necronomiconu”, akurat tych poświęconych przemianie w zwierzęta.
– Ekstrakt pozyskany z istoty, w którą chcemy się zmienić... – mruknął, po raz setny odczytując łacińskie formułki zapisane fonetycznie cyrylicą.
Czy masz na myśli Necronomicon szalonego araba Abdula al-Hazreda z mitologii Lovercrafta?
Leniwiec Literacki
Hikikomori

1822
A ja mam konto na portalu webook.pl i tak sobie teraz patrzę, a tam ktoś dodał "Wampira z M-3", o:

http://www.webook.pl/b-26643,Wampir_z_M-3.html

No no, Andrzeju :) Ciekawie się zapowiada, być może nawet kiedyś po to sięgnę ;)
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

1823
Na allegro jest przed premierowa sprzedaż i widnieje tam data 14.01.2011.

Andrzeju czy w roku 2011 zakończysz cykl oka jelenia i ile masz w planie wydać książek w tym roku?

1824
padaPada pisze: Czy masz na myśli Necronomicon szalonego araba Abdula al-Hazreda z mitologii Lovercrafta?
tak ale wampiry zdobędą wątpliwiej autentyczności odpis po rosyjsku :)

1825
hongi pisze:Na allegro jest przed premierowa sprzedaż i widnieje tam data 14.01.2011.
tak jest planowana premiera. ;)
Andrzeju czy w roku 2011 zakończysz cykl oka jelenia i ile masz w planie wydać książek w tym roku?
Owszem w 2011-tym planuję zakończyć Cykl "Oko Jelenia" - mam rozgrzebane dwa ostatnie tomy:

VI - "Sfera armilarna" (gotowe ok 50 stron/300)
VII - "miasto spopielone" (gotowe ok 35 stron/300)

Wydam jeszcze najprawdopodobniej:

IV tom opowiadań bezjakubowych (nie podjąłem jeszcze decyzji co do tytułu)(może "za kordonem"?), (gotowe ok 180 str/400-450)

oraz co najmniej solidnie się przyłożę do pisania II tomu wampirów - tytuł roboczy "Martwym okiem" i VII tomu Jakuba.

4 książek w ciągu roku chyba nie dam rady wydać. Ale postaram się co najmniej 3 i na grudzień mieć gotowe ze dwa maszynopisy na 2012.

2010-ty był dla mnie cholernie ciężki.
sproboję nadrobić.

1826
Andrzej Pilipiuk pisze:
padaPada pisze: Czy masz na myśli Necronomicon szalonego araba Abdula al-Hazreda z mitologii Lovercrafta?
tak ale wampiry zdobędą wątpliwiej autentyczności odpis po rosyjsku :)
ale odpis z łaciny?

to niedobrze, bo oryginał był po arabsku, a potem przetłumaczony na starogrecki. po łacinie nie było. necronomicon po łacinie? to przecie prawie bluźnierstwo ;)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

1827
padaPada pisze:
to niedobrze, bo oryginał był po arabsku, a potem przetłumaczony na starogrecki. po łacinie nie było. necronomicon po łacinie? to przecie prawie bluźnierstwo ;)
nada uczitsja russkogo jazyka, potomu szto Rassija eto nasz bolszoj sasied i jeszczie nie raz prijdiet k nam w gasti.

1828
i VII tomu Jakuba
Czyżby chodziło o niemal już mityczne „13 prac Jakuba Wędrowycza”
Nie znajduję o tej książce żadnych informacji, a smaczek mam od opowiadania„stajnia Eugeniusza” w Fantasy.

Wróć do „Strefa Pisarzy”