Pytania do Barbary Wysoczańskiej (Babette)

18
Wielkie gratki! Obyśmy wszyscy do tego miejsca dotarli :)
Pisz, pisz. :)
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

22
Babette, czyli będzie druga część? I pytanie podchwytliwe: dlaczego "Narzeczona.." nie jest dłuższa i w dwóch tomach? ;) Czy celowo jest nieco "po macoszemu" potraktowany jeden fragment z życia Hani i Johanna?
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

23
ithi pisze: (pn 12 lip 2021, 09:00) celowo jest nieco "po macoszemu" potraktowany jeden fragment z życia Hani i Johanna?
traktuję to jak otwartą furtkę. Jeszcze nie wiem, czy będzie druga część. Myślę nad tym, ale jeszcze nie dojrzałam ;) Dziękuję za zainteresowanie moją książką :)
https://www.facebook.com/Barbara-Wysocz ... 1578587617
Ujrzałem ją już z bardzo daleka: siedziała na tarasie brudnej kawiarni i paliła papierosa w taki sposób, że nawet pięcioletnie dziecko nie miałoby wątpliwości, czym się trudni..
Julio Cortazar, Gra w klasy

26
ithi, szopen, No i co ja mam napisać :roll: skromność walczy we mnie z radością :lol:
Dzięki Wam serdecznie. Trzymam kciuki żeby ta liczba również Was dosięgła! ;)
Ujrzałem ją już z bardzo daleka: siedziała na tarasie brudnej kawiarni i paliła papierosa w taki sposób, że nawet pięcioletnie dziecko nie miałoby wątpliwości, czym się trudni..

27
Debiut sam w sobie to powód do radości i gratulacji. A debiut z takim rozmachem... Owacje na stojąco :)
Udzielaj się tu więcej. Uczymy się od siebie nawzajem - a jak widać, szczególnie masz się czym dzielić :)
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

28
Eldil,jak tylko odkryję jak to się stało, chętnie się tym podzielę ;)
Ale dzięki serdeczne. Zwłaszcza za owacje na stojąco, na które jeszcze za szybko :lol:
Zobaczymy co będzie z kolejną, a już blisko...

29
Kolejna będzie oddzielnym światem. Ani nie musi być dobra dlatego że pierwsza była, ani pierwszej nic nie ujmą ani nie dodadzą losy kolejnej. Cieszmy się balem, póki trwa :) A jutrem pomartwimy się jutro :)

Odkrywać nic nie trzeba. Recept na sukces nie ma, ktoś inny może być lepszym weryfikatorem. Teraz po prostu następuje zmiana warty: z poziomu czytelnika i być może fana, zachwycającego się autografem albo kilkoma słowami od Mistrza ;) teraz Ty masz szanse przyspieszyć u kogoś serce i wywołać okrzyk: "Wysoczańska widziała mój tekst, nawet skomentowała!". "Jestem na forum gdzie jest Wysoczańska, nawet kiedyś rozmawialiśmy!". To jest bardzo motywujące i warto to robić :)
A jeśli sława potrwa pięć minut? To przeżyjesz te pięć minut motywując do pisania, zamiast je przegapić i strawić na dziwienie się: "to naprawdę się dzieje?" ;)
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold
ODPOWIEDZ

Wróć do „Strefa Pisarzy”